En Sıcak Konular

Pınar Selek davası başlıyor

13 Aralık 2012 14:10 tsi
Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili yargılanan Pınar Selek, yeniden yargılanıyor

Mısır Çarşısı'ndaki patlamayla ilgili yargılanan Pınar Selek, iki kez verilen beraat kararının ardından İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanıyor. Duruşma öncesi Selek'e destek verenler adliye önünde toplanarak basın açıklaması yaptı.

Çağlayan Adalet Sarayı'nda görülecek duruşma öncesi avukatlar salona gelmeye başladı. Duruşma öncesi basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, "Zulüm dağıtılıyor. Onlardan bir tanesi de Pınar Selek davası. İyi ki bu dava var. Çünkü yıllardır Türkiye'nin her yerinde özel yetkili mahkemelerde bu yargı insanlarımıza zulüm dağıttı. Bu dava da onların sahikasından bir tanesi. Dayanışma içinde olmaya biz devam edeceğiz." diye konuştu. Sivil toplum kuruluşu adına ise Deniz Türkali basın açıklamasını okudu.

Mısır Çarşısı'nda meydana gelen patlama ile ilgili davada İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Pınar Selek, patlamaya bombanın mı yoksa LPG'nin mi neden olduğunun kesin tespiti yapılamadığı gerekçesiyle beraat etmişti. Yargıtay 9. Ceza Dairesi bu kararı bozmuş ve mahkemenin hüküm kurmasını istemişti. Bunun üzerine yapılan yargılamada yine patlamanın nedeninin belirlenemediği görüşünü tekrarlayan mahkeme, Selek'in yeniden beraatına karar vermişti. Dosyanın ikinci kez gittiği Yargıtay, Selek için 'müebbet hapis istemiyle yeniden yargılansın' demişti. Pınar Selek'in avukatlarının talebi üzerine Yargıtay Başsavcılığı bu karara itiraz etmişti. Bu itiraz üzerine dosya Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından incelenmiş ve Yargıtay 9. Ceza Dairesi'nin kararı onaylanmıştı. Bunun üzerine dosyanın yeniden geldiği İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi, 9 Şubat 2011'de görülen duruşmada, Pınar Selek ve Abdülmecit Öztürk hakkında daha önce 2 kez verilen beraat yönündeki kararında direnilmesine hükmetmişti. Fakat 22 Kasım'da görülen son duruşmada mahkeme direnme kararından vazgeçmişti.



Bu haber 790 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs