En Sıcak Konular

Son düzlükte 'Gemicik'le hücuma geçti

21 Temmuz 2007 10:01 tsi
Son düzlükte 'Gemicik'le hücuma geçti ERDOĞAN'ın oğlunun gemisi için kullandığı 'Gemicik' benzetmesi, CHP'nin final kampanyası oldu. CHP'liler bugün 'gemicik' rozeti dağıtacak. Gazetelere üzerinde gemi fotoğrafı olan film afişi şeklinde 'Büyük Vurgun' ilanı verildi.

BAYKAL, 'Gemi, kendi borcunu ödeyecekmiş. Bu garanti nereden?' diye sordu.

BAŞBAKAN Erdoğan’ın oğlunun 3 milyon dolara aldığı ileri sürülen gemisi, CHP’ye seçim malzemesi oldu. CHP’nin gazetelerde çıkan “Büyük Vurgun” ve “Yorumsuz” başlıklı ilanları yine Erdoğan’ı hedef alıyor. ‘Büyük Vurgun’da Erdoğan, Abdullah Gül, Maliye Bakanı Unakıtan ve eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ‘gemicik’le resmedilmiş. Başbakan’ı Taliban’a destek veren Gülbettin Hikmetyar’ın dizinin dibinde gösteren fotoğraf da “Taliban Türk konvoyuna saldırdı” haberiyle “Yorumsuz” başlığı ile verildi.

‘Büyük Vurgun’ Hollywood film afişlerine benzetildi. İlanda, “Böyle film görmediniz. Dört kafadarın akıl almaz hikayesi. Tayyip’in bursla okuyan oğlu, mezun olur olmaz 3 milyon dolarlık bir gemicik alır” yazıyor.

Koster bu koster

BAŞBAKAN Erdoğan, önceki akşam atv’de katıldığı canlı yayında oğlunun satın aldığı geminin koster olduğunu söyleyerek, “Koster bu koster. Bu, sektörün içerisinde gemiciktir. Küçük bir şey” dedi. Oğlunun gemi almasından çok önce Kabotaj hattındaki gemilerden ÖTV’yi kaldırdıklarını belirten Erdoğan, geminin 16-17 yaşında olduğunu söyledi. Erdoğan, “Fiyatı 2 milyon 100 bin filan. 500 bin peşinatla ortağıyla beraber 250-250 aldılar. Ben de destek verdim. 4 bin ton civarında küçük bir şey. Oğlumun bu şeyi gazetelere çıkmış, bunu kullanıyorsun” dedi.

ASLINDA SERT DEĞİLİM

Başbakan seçim meydanlarındaki üsluptan memnun olmadığını belirterek, şöyle konuştu: “Ben şahsen rahatsızım. Ama beni buna zorlayan sebep iftiralar. Benim yalana tahammülüm yok. Ben aslında sert mizaçlı birisi değilim. Yumuşak mizaçlıyım.”

Maksat denizcilik artsın

BAKAN Unakıtan, ‘gemicik’ polemiğine katıldı: “Çamur at izi kalsın. Unakıtan’ın oğlu mısır aldı deniliyor. Alsın tabii, tavuk bakıyor adam yahu. Başbakan’ın oğlunun gemisi var. Türkiye’de ne gemiler var. Biz denizciliğin artmasını istiyoruz.”



Acıtacak tabii...

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CNN Türk’te katıldığı programda Erdoğan’ın “gemicik” tabiri için “Boyu 96 metre, eni 15 metre, 200 TIR yükünü taşıyacak bir gemicikmiş bu” dedi. Baykal, bugünkü CHP mitinginde gemicik rozetlerinin dağıtılacağını söyledi. Geminin alımıyla ilgili banka kredisinin hangi güvenceyle verildiğini de soran Baykal, “Günün birinde dokunulmazlıklar kaldırılırsa gerçeği öğreneceğiz” dedi.

TMSF GAZETELERİ REDDETTİ

Baykal, CHP’nin tartışma yaratan ilanları için de “TMSF yönetimindeki iki gazete reklamları yayınlamayı reddetti” dedi. Baykal şöyle konuştu: “Bunu basmam çünkü kızıyor Başbakan diyor. O zaman Türkiye’de demokrasi zor işler. O ilanda ahlaka, hukuka aykırı bir şey yok ama acıtıyor. Acıtacak tabii... Acıtan şu; Hikmetyar’la Başbakanın ilişkisi... Bir muhalefet partisi olarak ben bu çelişkiyi anlatmayacak mıyım?”


Sen kimsin bana hesap soracaksın

BAYKAL Zonguldak mitinginde Erdoğan’a “Bana hesap soracakmış. Hadi canım sen de. Sen kimsin ki bana hesap soracaksın. Eğer ben kendi dönemimi, İsmet Paşa döneminin hesabını veremezsem, namerdim” dedi. Doğum gününü kutlayan vatandaşlar karşısında duygulanan Baykal, “Bu benim yaşadığım en güzel doğum günü. En sevdiğim kentte, en sevdiğim insanlar arasında doğum günümü kutluyorum. Ne mutlu bana” diye konuştu. Maden-İş Sendikası Başkanı Ramazan Denizer, Baykal’a madenden yapılmış saat, madenci heykeli ve madenci bareti hediye etti. Hediyelerini alan Baykal, “Evim daha da Zonguldak ve maden kokacak. Çok mutluyum” dedi.

 
Akşam



Bu haber 1,062 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs