En Sıcak Konular

Erdoğan, Doğu ve Güneydoğu milletvekilleri ile görüşüyor

13 Aralık 2012 13:07 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Doğu ve güneydoğu illeri milletvekilleri ile parti genel merkezinde bir toplantı gerçekleştiriyor.

Toplantıda son günlerdeki dokunulmazlık tartışmaları yanı sıra önümüzdeki yerel seçimler için gündeme gelmesi beklenen "oy güvenliği" meselesinin de ele alınması bekleniyor. Ancak parti milletvekilleri, toplantı öncesi yaptıkları açıklamalarda bu konuların gündeme gelmeyeceğini, bölgeye ilişkin meselelerin ele alınacağını ifade etti.

Toplantı öncesinde konuşan AK Parti milletvekilleri, toplantıya özel bir anlam yüklenmemesi gerektiğini belirtiyor. Toplantı öncesinde genel merkeze gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplayan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, toplantıya özel bir anlam yüklememek gerektiğini belirterek, "Biz her konuda toplantılar yapıyoruz; ekonomik meselelerde, ülkenin temel meselelerinde, bugün de herhalde Güneydoğu'yu konuşacağız. Özel bir anlam yüklemeye gerek yok. Politika belirlerken bu parti böyle bir parti, herkesin fikrini alır ve ona göre politika belirler." açıklamasını yaptı. Ensarioğlu, geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen bir başka AK Parti toplantısında dokunulmazlıkların kaldırılması konusunda karşı görüşleriyle gündeme gelmişti.

AK Parti Milletvekilleri, İl Teşkilatları Değerlendirme ve İstişare Toplantısı adıyla gerçekleştirilen bugünkü toplantı öncesinde konuşan bir diğer milletvekili olan AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lökbeyaz da "Sayın Başbakanımızla birlikte zaten sık sık bu tarz istişare ve değerlendirme toplantısı yapıyoruz, bu da onlardan birisi" ifadelerini kullandı. Aynı ilin bir diğer milletvekili Oya Eronat da "Kızılcahamam'da Başbakanımızla konuşurken Doğu vekilleriyle istişare yapma kararını o zaman almıştı, bir gündemi yok, genel bir toplantı. Dokunulmazlık gündeme gelir mi gelmez mi bilmiyorum, her konuda konuşuruz diye düşünüyorum. Herkes fikrini söyleyecek, bir tek Güneydoğu'da değil, Doğu bölgesinden de vekillerimiz var." şeklinde konuştu.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner ise toplantının içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamada "Sayın Başbakanımız bölgeye çok büyük bir önem veriyor. Doğu, Güneydoğu meselesine, Kürt meselesine, PKK-terör meselesi zaten Türkiye'nin çok acil ve öncelikli bir konusu. Bölge vekilleriyle ilgili değerlendirmelerimizi Sayın Başbakanımızla paylaşacağız." dedi. Metiner, gazetecilerin toplantıda dokunulmazlıkların gündeme gelip gelmeyeceği sorusuna üzerine, şöyle devam etti: "Hayır dokunulmazlık yok. Bu toplantılar bir kez daha şunu gösteriyor; birincisi Sayın Başbakanımız bölgeye çok büyük bir değer veriyor. 'AK Parti'de parti içi demokrasi işlemiyor, kimse kendi fikirlerini söylemiyor' iddialarında bulunanların da ne kadar aslı astarı olmayan şeyler söylediklerinin göstergesi. Bir ay içinde Sayın Başbakanımız kaç kez vekil arkadaşlarıyla, özellikle bölge vekilleriyle toplantılar, istişareler, değerlendirmeler yapıyor. Partimizin kendi içinde ne kadar demokratik özgürlükçü olduğunu, Sayın Başbakanımızın ne kadar istişareye önem verdiğinin göstergesi."

cihan

Bu haber 918 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,018 µs