En Sıcak Konular

Depreme dayanıklı hastaneler geliyor

13 Aralık 2012 12:47 tsi
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamu hastanelerinin depreme dayanıklılık ve konfor açısından dönüşümünün 4 yıl içinde tamamlanmasının planlandığını açıkladı.

Bakanı Akdağ, yargı kararı doğrultusunda TBMM'ye kamu-özel ortaklığıyla inşa edilmesi planlanan hastanelerle ilgili yasa tasarısı sevk edildiğini söyledi.

Danıştay'ın, ilgili düzenlemede detayların Bakanlar Kuruluna bırakılmasını Anayasa Mahkemesi'ne götürdüğünü anımsatan Akdağ, ''Danıştay 'bunun detaylarını da kanun haline getirin' anlamına gelecek bir karar almıştı. Biz de bu karar çerçevesinde yasa yapıyoruz. Aslında yaptığımız yasa, genel çerçevesiyle bir önceki yasanın ve o yasaya dayalı Bakanlar Kurulu kararlarının çok benzeri. Bu arada tecrübe de kazandık, o tecrübeleri yasaya aktarmış olacağız'' diye konuştu.

''7 milyon metrekare kapalı alan yaptık''

Yeni projelerle ilgili de bilgi veren Akdağ, kendi dönemlerinde yaklaşık 7 milyon metrekare sağlık binası, kapalı alan inşa ettiklerini söyledi.

Kendilerinden önceki hükümetler döneminde yapılan kapalı alanın 7 milyon metrekare olduğunu ifade eden Akdağ, ''Bir o kadarını biz şimdi yapmışız'' dedi.

Maliyet konusunda da geçmişe göre daha hesaplı davrandıklarını kaydeden Akdağ, şu bilgileri verdi:

''Şimdi bu şekilde biz Türkiye'deki her 100 yatağın 35'ini banyolu, tuvaletli hale getirebildik. Göreve geldiğimizde bu yüzde 6'ydı. Deprem konusu da böyle. Geldiğimizde depremle ilgili bina güvenilirliği yoktu. Şimdi binaların yüzde 35'i en son deprem yönetmeliği itibarıyla tamamlanıp bitmiş oldu. TOKİ, il özel idareleriyle yürüttüğümüz çok inşaat da var. Kamu-özel ortaklığıyla yapacağımız binaları ve kampüsleri de eklersek 2016 sonuna kadar deprem ve diğer güvenlikler, hastaların rahatı, konforu açısından Türkiye'deki hastanelerin altyapısını tamamlamış olacağız.''

Kamu-özel ortaklığı

Kamu-özel ortaklığı ile 40 binin üzerinde yeni yatak yapacaklarını kaydeden Akdağ, ''2013-2015 yılları arasında büyük ölçüde bunları tamamlamış olacağız. Bir kısmı 2016'ya da sarkabilir'' diye konuştu.

Projelerin devam ettiğini ifade eden Akdağ, 6'sının ihalesinin bittiğini, 12'sinin ihalesinin bitmek üzere, bir kısmının da Yüksek Planlama Kurulu'nda olduğunu söyledi.

Akdağ, ''Oradan gelecek sonuçlara göre işleri yapacağız, hızlı biçimde yolumuza devam ediyoruz'' dedi.

Bu haber 545 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,305 µs