En Sıcak Konular

Son gıda hilesi! Çıtır çıtır zehirliyorlar

13 Aralık 2012 11:05 tsi
Son gıda hilesi! Çıtır çıtır zehirliyorlar Gıda skandallarının ardı arkası kesilmiyor. Hileciler şimdi de çocukların özellikle çok sevdiği külah ve gofretlere el attılar...

Gıda skandalları bu kadar afişe olurken artık azalması bekleniyor ama ne yazık ki bizi zehirleyen hilecilere her gün yenisi ekleniyor. Süt ürünlerinden, bakliyata, boyalı ürünlerden ete kadar hile karışmamış bir yiyecek bulmak artık imkansız.

Son olarak da özellikle çocukların sıkça tükettiği gofret ve külahlarda o sevilen çıtırtıyı çıkarmak için boraks adında bir temizlik ürününün kullanıldığı ortaya çıktı.

ASLA SOLUNMAMALIDIR

Boraks zehirli olup doğal temizlik malzemesi olarak kullanılıyor. Beyazlatır, suyun kirecini azaltarak yumuşamasını sağlar. Sindirim yoluna zarar verebilir bu nedenle yutulmamalıdır, hatta doğal bir mineral olmasına rağmen vücut dengelerini bozmamak adına solumamak daha doğru olur.

Hamura katıldığından çıtır özelliği veren bu zehirli madde bazı üreticiler tarafından gizlice hamurlara karıştı.

ABD'DE YASAKLANDI

ABD'de gıda sektöründe kullanılması yasak olan boraks, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde yakından izleniyor. Bu madde AB ülkelerinde ürünlere üzerinde sağlığa verdiği zararlarla ilgili uyarı yazısı konularak girebiliyor. Avrupa'da "Üremeyi bozar, anne karnındaki bebeğe zarar verir" denilerek yüksek önem arz eden maddeler sınıfına alınan boraksın, Türkiye'de de gıdada kullanılmasının yasak olmasına karşın, gizlice kullanıldığı ortaya çıktı. Uzmanlar, boraksa çok yüksek miktarda maruz kalınması halinde ciddi rahatsızlıkların ortaya çıktığını ifade ediyor.

ÜREME SİSTEMİNE ZARAR VERİYOR

Boraks, AB ülkelerinde sperm sayısını azaltan, üreme sistemine zarar veren madde olarak tanımlanıyor. İçinde boraks olan gıda ya da temizlik maddeleri solunarak ya da yutulmak suretiyle insan vücuduna girebiliyor. Yüksek oranda boraks, ciltte kızarma, solunum durması, böbrek yetmezliği gibi birçok ciddi rahatsızlığa yol açıyor.

Bu haber 1,688 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,454 µs