En Sıcak Konular

Basın seçimi Cihan'dan izleyecek

21 Temmuz 2007 01:16 tsi
Basın seçimi Cihan'dan izleyecek 22 Temmuz Pazar günü yapılacak seçimlerde 17'si ulusal kanal, 10'u ulusal gazete ve 15 internet sitesi olmak üzere 40'ı aşkın medya kuruluşu seçim sonuçlarını Cihan Haber Ajansı'ndan takip edecek.

Yayın yasakları kalktığında sonuçların yüzde 50'sini ilan etmeyi hedefleyen Cihan Haber Ajansı, bunun için sandık başlarında 30 bin kişi görevlendirdi.

Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bülent Korucu, seçim sonuçlarının kamuoyuna duyurulmasında Cihan'ın getirdiği yeniliğe dikkat çekerek, 2002 Genel ve 2004 Yerel seçimlerinin sonuçlarını oy sayma işlemlerinin bitmesinin ardından kısa sürede vererek bir ilki gerçekleştirdik. Kazandığımız tecrübeler ışığında 22 Temmuz'da aynı başarıya imza atacağız" dedi.
2002 ve 2004 seçim sonuçlarını oy verme işleminin bitmesinden yaklaşık 5 saat sonra yüzde 99 doğruluk oranıyla kamuoyuna duyuran Cihan, 22 Temmuz seçimlerinde hedef büyüttü. 2004 Yerel Seçimleri'nde seçim yasaklarının kalktığı saatte toplam sandıkların yüzde 40'ının sonuçlarına ulaşan Cihan'ın yeni hedefi seçim yasaklarının kaldırıldığı saatte oyların yüzde 50'inin sayımını bitirerek kamuoyuna duyurmak.

Cihan, bu hedefine ulaşabilmek amacıyla merkez ve taşra teşkilatlarında 30 bin kişiye seçim eğitimi verdi. Çalışmalarını "sandık başından sonuç almaya" yönelik sürdüren ve yapılanmasını bu doğrultuda yapan Cihan, seçim çalışmalarına 1 yıl önce başladı. Cihan, sandık bulunan tüm köylere varıncaya kadar her noktadan seçim sonucu almaya yönelik çalışmalarını bitirdi.
Cihan, seçim sonuçları alınmaya başladıktan itibaren bekletilmeksizin abonelerinin bilgisine sunacak. Seçim sonuçlarında; oy sayısı, oyların yüzdelik durumu, ilgili siyasi partinin barajı aşıp aşmadığı, milletvekili dağılımının anlık durumu yansıtılacak. Ayrıca resmi olmayan kesin sonuçlar (oy dağılımı ve milletvekili sayısı) ise tüm sandıklar açıldıktan sonra belirlenecek.
Cihan Haber Ajansı Genel Müdürü Bülent Korucu, bir yıl önce başladıkları seçim çalışmalarında merkez ve taşrada görev yapacakların eğitimden geçirildiğini belirterek "Seçimde görev yapacak yaklaşık 30 bin kişiye il il eğitim verildi. Bu amaçla seçim çalışması sürecini anlatan bir eğitim filmi çekildi. İllerde görev yapacak arkadaşlarla toplantılar yapılarak eksikler yerinde görülüp giderildi." şeklinde konuştu.

Korucu, amaçlarının demokrasiye katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Seçim sonuçlarını en sağlıklı ve en hızlı şekilde kamuoyuyla paylaşarak Türk demokrasisine katkıda bulunmak istiyoruz."
Cihan Haber Ajansı, 2002 ve 2004 seçimlerinde ulusal medyanın yüzde 50'si ile çalışırken, 22 Temmuz seçimlerinde yazılı, görsel ve internet medyasının hemen hemen tamamı ile anlaşma sağladı. Cihan, 22 Temmuz seçimlerinde 17'si ulusal kanal, 10'u ulusal gazete ve 15 internet sitesi olmak üzere 40'ı aşkın medya kuruluşu ile çalışacak.

TRT, KD, SHOW, ATV, STAR, KANAL7, SAMANYOLU, CNN TÜRK ve NTV başta olmak üzere Türkiye'nin önde gelen büyük kanalları ile anlaşan Cihan, bu seçimde ilk kez HÜRRİYET, SABAH, MİLLİYET, STAR, YENİ ŞAFAK ve BUGÜN gazetelerine de hızlı seçim sonuçları verecek. Cihan, yazılı ve görsel meydanının yanı sıraçok sayıda internet sitesi de seçim sonuçlarını verecek.

Sabah



Bu haber 241 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,786 µs