En Sıcak Konular

Putin: 3 çocuk norm olacak

12 Aralık 2012 13:56 tsi
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da artık 3 çocuk sahibi olmanın bir norm ya da değer haline gelmesi gerektiğini, ailelerin bu yönde bir adım atmasının önemli olduğunu söyledi.

Fazla çocuklu ailelere sağlanan ekonomik ve sosyal imkanların sonuçlarını görmeye başlayan Rusya, uzun yıllardır ilk kez doğum oranları ile artı nüfusa geçti. İlk on ayda yüzde 7 artış sağlanırken, 1 milyon 587 bin yeni çocuk dünyaya geldi. Nüfus ise 143 milyon 200 bin sınırını aştı.

Rusya Parlamentosu alt kanadı Duma milletvekilleri, üst kanat Federasyon Konseyi senatörleri ve hükümet görevlileri ile Kremlin'de yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Putin, "Nüfusçular ikinci çocuğu tercih etmenin, potansiyel olarak üçüncüyü de tercih edebileceği anlamına geldiğini belirtiyor. Aile için bu yönde bir adım atmak çok önemli." dedi. Rusya lideri konuşmasında, "Üç çocuklu aile Rusya için norm olmalı" önerisinde bulundu.

ORTALAMA YAŞAM 70'İN ÜZERİNE ÇIKTI

Rusya'da yaşam süresinin son dört yılda ortalama 2,5 yıl uzadığını, ancak bunun henüz yeterli olmadığını ifade eden Putin, Sağlık Bakanlığı'na bu konuda büyük görevler düştüğünü ifade etti. Putin, "Ortalama 70'in üzerine çıktı. Ancak yine de orta yaş erkeklerin ölüm oranları fazla… Sağlık sistemindeki iyileştirmelerde buna dikkat etmeliyiz." dedi.

Putin, başta alkol, sigara ve kötü alışkanlıkların yüz binlerce insanın yaşamına mal olduğunu, trafik kazalarında da büyük kayıplar yaşandığını hatırlattı.

TOTALİTER SİSTEMLERİ REDDEDİYORUZ

Rusya'nın totaliter bir sistem yolunda olmayacağını ifade eden Putin, "Hükümetin insanların inançları ve fikirlerine yönelik müdahaleleri totaliter bir anlayış. Bu bizim için kabul edilemez. Biz bu yola girmeyeceğiz. Yasak ve sınırlamalardan yana olmamalıyız." ifadelerini kullandı.

YÖNETİM KASTLARA İZOLE EDİLMEMELİ

Rusya yönetiminin şeffaf olması, izole edilmiş kast yapıları içinde olmaması gerektiğini kaydeden Putin, "Sorumluluklar sloganlarla belirlenemez. İnsanlar yönetimin şeffaf olduğunu, ülke için her bir vatandaş için çok sıkı bir şekilde çalıştığını bilmesi gerekiyor." dedi. Putin, Rusya'nın 21. Yüzyılda da bağısız, egemen, kimliğini koruyan ve etkin bir ülke olarak kalması gerektiğini vurguladı.

RUSYA'NIN BÜYÜME VEKTÖRÜ DOĞUYA DOĞRU

Rusya'nın 21. yüzyılda büyüme vektörünün doğuya doğru olması gerektiğini savunan Putin, kaçak göçmenlerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaçak göçün önüne geçmek için kuralların katılaştırılmasını isteyen Putin, başta Bağımsız Devletler Topluluğu ülkeleri olmak üzere dışarıda Rusça öğrenimin teşvik edilmesini talep etti.

MEDYA OBJEKTİF OLMALI

Basının objektifliğinden taviz vermemesini, mesleki ilkeler çerçevesinde hareket etmesi gerektiğini savunan Putin, "Medya haberlerinin objektifliğinden taviz vererek, piyasa şartlarına girmemeli. Toplumun yararını ve ahlaki değerleri dikkate almalı…" tavsiyesinde bulundu.

cihan

Bu haber 755 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,946 µs