En Sıcak Konular

Baykal: Başbakan'ın asabı, üslubu ve ağzı bozuk

20 Temmuz 2007 22:25 tsi
Deniz Baykal, Recep Tayyip Erdoğan’ın dokunulmazlıkları kaldırma sözü verdiğini hatırlatarak, "Başbakan iki gün önce de dokunulmazlıkları kaldırmayacaklarını söyledi. Ne değişti? Korku dağları bekliyor. Meclis açılınca dosyası bulunan milletvekille


            Baykal, partisince Gebze Cumhuriyet Meydanında düzenlenen mitingde konuştu.
      Konuşmasının başında Gebze’nin gelişmiş bir ilçe olduğunu ve "il olarak hakkını alacağını" belirten Baykal, daha sonra ekonomiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.
      "Ankara’dakiler ’Türkiye uçuyor, katlanıyor’ diyorlar. Katlanan borsadan Gebze’deki vatandaşların cebine bir şey girmiyor mu?" diye soran Baykal, "Hayır" yanıtını aldı.
      Konuşmasını "Birileri gemisini dağdan aşırır, diğerleri düz yolda yolunu şaşırırmış. Siz yolunuzu düz yolda mı şaşırıyorsunuz?" diye sürdüren Baykal, "Şimdi siz diyorsunuz ki ’Deniz lafı bir yere getirecek?’... Ben bir atasözünü hatırlatıyorum, hem o gemi değil ’gemicik’. 200 TIR’lık yük alan bir gemicik, al yakana tak" dedi.
      Baykal, çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacaklarını açıkladıkları için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın kendilerine tepki gösterdiğini belirterek, "Sen oğlunun gemisinde kullandığı mazottan ÖTV alıyor musun? Sen denizcilikte, özel hava yolu taşımacılığında kullanılan mazottan ÖTV almıyorsun, biz de çiftçinin kullandığı mazottan ÖTV almayacağız" diye konuştu.
      İktidara geldiklerinde yoksullukla mücadele programı uygulayacaklarını, muhtarlar aracılığıyla tespit edilen yoksul ailelere öncelikle iş vereceklerini, çalışabilecek kimsenin olmadığı ailelere de nakdi yardım yapacaklarını anlatan Baykal, "yeşil kartı" kaldıracaklarını da söyledi.
      Baykal, "Bugün iki ineği olduğu için yoksul köylüye yeşil kart verilmiyor, ancak altında Mercedes otomobili bulunan, sırtını AKP’ye dayamış olanlar, hastanelerde cebinde yeşil kartla dolaşıyor. Bu yolsuzluğa son vereceğiz. CHP iktidarında nüfus cüzdanı, yoksul vatandaşın hastanelerde hizmet alması için yeterli olacaktır" dedi.
     
      "KORKU DAĞLARI BEKLİYOR"
      Yolsuzlukları sona erdirmek için öncelikle milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması gerektiğini savunan Baykal, geçen seçim öncesinde Başbakan Erdoğan’ın dokunulmazlıkların kaldırılması için söz verdiğini, ancak daha iki gün önce "dokunulmazlıkları kaldırmayacakları" açıklamasını yaptığını söyledi.
      Baykal, "Ne değişti? Korku dağları bekliyor. İnşallah oylarınızla CHP Meclis’te çoğunluğu sağlayacak. Meclis açılır açılmaz ilk yapacağımız iş dosyası bulunan milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırıp ’marş marş mahkemeye’ diyeceğiz. ’Git yargılan, aklan da gel’ diyeceğiz" diye konuştu.
     
     "BAŞBAKAN’IN ASABI BOZUK"
      Konuşması sırasında alanda bulunanlara "Başbakan’ı izliyor musunuz?" diye soran Baykal, "Başbakan’ın asabı bozuk, üslubu, ağzı bozuk.
      Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş, en ağzı bozuk başbakanı" dedi.
      Televizyonda tartışma önerdiği Başbakan Erdoğan’ın kabul etmeyerek "kaçtığını" savunan Baykal, şöyle devam etti:
      "Başbakan kaçıyor. Kaçan bir başbakana memleket emanet edilir mi, arkasında dosyaları olan bir başbakana memleket emanet edilir mi? Çıkmış CHP’ye ’cibilliyetsizler’ diyor. Cibilliyet kim, sen kimsin. Bizim soyumuz sopumuz, Atamız belli. Biz Hikmetyar’ın önünde diz çökmeden gelmiyoruz. Bizimkinin önünde diz çöktüğü Hikmetyar’ın Taliban’ı üç gün önce bizim Afganistan’da askerlerimize ateş açtı." Konuşmasının sonunda, Pazar günü yapılacak seçimlerde partisine destek beklediğini kaydeden Baykal, sadece sosyal demokratlardan değil, bugüne kadar oyu CHP’ye nasip olmamış, kendisini merkez sağda, liberal demokrat, muhafazakar sayan vatandaşların da oyunu beklediğini söyledi.
      Baykal, "Bu seçimde CHP milli takım. Milli takıma destek bekliyorum" dedi.
     
     DOĞUM GÜNÜ KUTLAMASI
      Konuşması sırasında bir grup genç "Doğum gününüz kutlu olsun" diye pankart açınca, teşekkür eden Baykal, bugün miting alanlarında en muhteşem doğum gününü kutladığını söyledi. Baykal’ın sözleri üzerine alanda bulunanlar "İyi ki doğdun Baykal" diye bağırdı.
      Konuşmasının sonunda da platforma çıkan bir çocuk çiçek vererek Baykal’ın doğum gününü kutladı. Getirilen doğum günü pastasını kesen Baykal, ilk dilimi platformun önünde bulunan bir vatandaşa verdi.
      Baykal’a doğum günü hediyesi olarak da üzerinde "Başbakan" yazan bir koltuk platforma çıkarıldı.
     
      NOTLAR
      Miting öncesinde bir konser veren Edip Akbayram, her mitingde olduğu gibi Baykal geldikten sonra da onunla birlikte "Güzel Günler Göreceğiz" şarkısını seslendirdi.
      Alanda bulunan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın posterinin yer aldığı elektronik panoda "Doğum gününüz kutlu olsun" yazısı yer aldı.
      CHP ve DSP bayraklarıyla süslenen miting alanında, "Gemileri aldılar 23 Temmuz’da kaçacaklar", "Hakla, hukukla iktidar Baykal’la", "Durmak yok satmaya devam-AKP Hükümeti" ve Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın fotoğrafının yer aldığı "Hepimizin anasını aldık da geldik" pankartları ile üzerinde "Çuvalı unutmadık, unutmayacağız" yazan beyaz bir çuval dikkati çekti.
      CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, konuşması öncesinde Baykal’ı "Başbakan" diye anons etti.

Milliyet



Bu haber 339 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,263 µs