En Sıcak Konular

'Darbeye karşı olan başbakan...'

10 Aralık 2012 20:16 tsi
'Darbeye karşı olan başbakan...' CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, darbeye karşı olan bir Başbakanın kendisine muhtıra veren paşaya üstün hizmet madalyası veremeyeceğini söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda bütçe maratonu başladı. 2013 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2011 Yılı Merkezi Yönetim Kesinhesap Kanunu Tasarısı görüşmeleri 11 gün sürecek. İlk gün Meclis'te grubu bulunan partilerin genel başkanlarının konuşmaları yapılıyor. Bir konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, doğan her çocuğun AK Parti hükümeti döneminde 4 bin 320 dolar borç ile dünyaya geldiğini ifade etti. "İcra dosyasını artırmada, kimse elinize su dökemez; başarılısınız." diyen Kılıçdaroğlu, büyümek için üretmek gerektiğini belirterek üretip halkça bölüşülmesi gerektiğini vurguladı. 7 kez mali af çıkarıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Başbakana niçen mali af çıkardığını sordu. Çünkü vatandaşın borcunu ödeyemediği için mali af çıkarıldığını dile getiren Kılıçdaroğlu, devletin vatandaşına şantaj yaptığını, bunun da bürokrasi aracılığıyla yapıldığını kaydetti. Başbakan böyle birşey yok diyorsa kendisine yarın adam gönderebileceğini belirten Kılıçdaroğlu, 14'üncü büyük ekonomi olunduğunu şimdi ise 17'ye gerilediğini ifade etti. Katma değer ürünler üretilmeden ilk ona girilemeyeceğini, bunun yolunun ise bilime güvenmek olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, bunu yapmadan ilk 10'a gireceğinin söylenmesinin yanlış olacağını kaydetti.

"Korku imparatorluğu kurdunuz. Üniversitelerde hocaların ensesinde boza pişiriyorsunuz" diyen Kılıçdaroğlu, bir ülke üretmeden tüketiyorsa cari açık vereceğini vurguladı. Faize ödenen paralara ilişkin bilgi veren Kılıçdaroğlu, "Bunun adına 'tefeci ekonomi' denir. Londra'da oturan kazanıyor; bizim insanımız kazanmıyor." diye konuştu. Bu hükümetin ülkeyi iyi yönetemediğini savunan Kılıçdaroğlu, bu ülkenin insanlarının hapishanelerde olduğunu söyledi. Ekonomi iyi ise, durumlar iyiyse insanların hapishaneye girdiğini soran Kılıçdaroğlu, "Hapishaneye gazetecileri attınız, bilim insanlarını hapse attınız. 21. yüzyılda toplama kampı kurdunuz." şeklinde konuştu.

"BÜTÜN KOMŞULARIMIZLA SORUNLUYUZ"

Hükümetin enerji politikalarını da eleştiren Kılıçdaroğlu, Rusya'ya armağan olarak yılbaşı hindisi verildiğini ifade etti. Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Suriye ile çatışıyoruz. Nasıl çatışıyoruz; bir tarafın eline silah veriyoruz 'git kardeşini öldür' diyoruz. Türkiye Cumhuriyeti'nin büyüklüğüne yakışır mı bu? Sıfır sorun olacaktı, çok şükür bütün komşularımızla sorunluyuz. Enerji Bakanı Erbil'e gidecem diye uçağa biniyor; bir bakıyor Kayseri'ye inmişim. Türkiye Cumhuriyetini bu hale sokamazsınız. Sicili bozuk yürütme organı bu ülkenin başına bela açar."

"Türkiye Cumhuriyeti toprakları NATO toprakları değildir. Sayın Başbakan bu kürsüye gelip özür dileyeceksiniz." diyen Kılıçdaroğlu, tutuklu milletvekilleri konusunu da değerlendirdi. Varılan mutabakat metnini okuyan Kılıçdaroğlu, sözün namus olduğunu vurguladı. Başbakanın cezaevine konulmasının yanlış olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, yüzde 34 oy alan siyasi bir partinin genel başkanının Parlemanto dışında olamayacağını belirterek değişiklik yapıldığını kaydetti. Tutuklu milletvekili olayının demokrasi ayıbı olduğunu, Parlemantonun bunu gidermesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, davaların devam edeceğini, savunmasını yapacaklarını ama mahkum edilmediklerini dolayısıyla yasama görevini yapmaları gerektiğini söyledi.

"POLİSİN SAĞDUYUSUYLA KİMSENİN BURNU KANAMADI"

Cumhuriyet yürüyüşüyle ilgili hükümetin tutumunu eleştiren Kılıçdaroğlu, polisin sağduyusu sayesinde kimsenin burnunun kanamadığını, eğer hükümeti dinleselerde ortalığı kanın götüreceğini kaydetti. Uludere'de 34 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Uludere'nin sorumlusu arkamızda oturanlardır." dedi. Başbakan tarafından kendisinin dünyada olmadığı bir dönem için eleştirildiğini hatırlattı.

Kılıçdaroğlu, "Bu hükümet saydam bir hükümet değildir. Halka hizmet eden bir hükümet değildir. Halkına hesap veren hükümet değildir. Parlemantoya hesap veren bir hükümet değildir. Baskı uygulayan bir hükümettir." dedi.

Darbe hukukunun kaldırılması için Başbakana çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Darbeye karşı olan bir Başbakan kendisine muhtıra veren paşaya üstün hizmet madalyası vermez. Bir de altına zırhlı araç vereceksin. Sevsinler böyle darbeye karşı olmayı." şeklinde konuştu.

Kılıçdaroğlu, bu hükümet döneminde ortaya 3Z'nin çıktığını belirterek "Zam, zulüm, zindan" dedi.

Bu haber 642 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,058 µs