En Sıcak Konular

Liderlerin sandıkları belli oldu

20 Temmuz 2007 21:37 tsi
Liderlerin sandıkları belli oldu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve siyasi parti liderlerinin 22 Temmuz Pazar günü yapılacak milletvekili genel seçiminde oy kullanacakları sandıklar belli oldu.

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Çankaya Birlik Mahallesi'nde bulunan Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak. TBMM Başkanı Bülent Arınç, memleketi Manisa'da Murat Germen İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. 3 Kasım ve 9 Mart'taki Siirt seçimlerinde kendisine oy veremeyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise 22 Temmuz'da aday olduğu İstanbul'da oyunu kullanacak. Erdoğan, Üsküdar'da bulunan Burhaniye İlköğretim Okulu 2165 nolu sandıkta oyunu kullanacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ise Ankara Ayten Şaban Diri İlköğretim Okulu'nda bulunan kaydını son anda seçim bölgesi Antalya'ya aldırdı. Baykal, 22 Temmuz'da Antalya Lisesi'nde oyunu kullanacak.

22 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimlerde liderlerin oy kullanacağı sandıklar belli oldu. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer Birlik Mahallesi'nde bulunan Ahmet Andiçen İlköğretim Okulu'nda, TBMM Başkanı Bülent Arınç memleketi Murat Germen İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacak. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ise Çankaya İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak.

3 Kasım seçimlerinden sonra yenilenen Siirt seçimlerinde kendisine oy veremeyen Başbakan Erdoğan, 22 Temmuz'da kendi seçim bölgesinde oyunu kullanacak. Hem Ankara'da hem İstanbul'da ikameti bulunan Başbakan Erdoğan, muhtarlıktan aldığı belgeyle İstanbul'da evinin bulunduğu Üsküdar'da oy kullanacak. Üsküdar Burhaniye İlköğretim Okulu'ndaki 2165 nolu sandıkta oy kullanacak olan Başbakan Erdoğan, sabah saatlerinde oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya gelecek. Erdoğan, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde ise oyunu Ankara Subayevleri'nde bulunan Toygar Börekçi İlköğretim Okulu'nda kullanmıştı.

Siyasi parti liderlerinin bir bölümü seçim bölgelerini tercih ederken ikameti Ankara'da olan CHP lideri Deniz Baykal, kendisine oy vermek için seçmen kaydını son anda memleketi Antalya'ya aldırdı. Baykal, seçim günü Antalya Lisesi'nde oyunu kullanacak. MHP lideri Devlet Bahçeli ise memleketinde oy kullanmayacak. Bahçeli memleketi Osmaniye yerine Ankara'daki Anıttepe İlköğretim Okulu'nda oy kullanacak. DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ise aday oldukları illerde oy kullanmayı seçti. İzmir'den aday olan Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise oyunu İstanbul'da kullanacak. Uzan'ın Beykoz Kavacık'ta bulunan Atatürk İlköğretim Okulu'nda oyunu kullanacağı öğrenildi. Bahçeli ve Uzan seçimlerde kendilerine oy veremeyecek. DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Ankara Çayyolu'nda bulunan Türkkonut İlköğretim Okulu'nda oy kullanırken, SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın ise Çankaya Lisesi'nde sandığa gidecek. SP Genel Başkanı Recai Kutan da, memleketi Malatya yerine Ankara'da oy kullanmayı tercih eden liderler arasında.

GÜL, KAYSERİ'DE OY KULLANACAK

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül oyunu seçim bölgesi Kayseri'de Melikgazi Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi 1206 nolu sandıkta kullanacak. Seçimlerde kendi memleketleri dışındaki illerden aday gösterilen çok sayıda bakan ise kendisine oy veremeyecek. Antalya'dan aday gösterilen Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Mersin'den aday olan Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Eskişehir'den aday gösterilen Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, İzmir'den aday olan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Erzincan'dan aday olan eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım kendilerine oy veremeyecek. Başbakan Yardımcısı Şahin İstanbul Avcılar'da Güngör Tekiner İlköğretim Okulu'nda 1252 nolu sandıkta, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan Üsküdar Saffet Çebi İlköğretim Okulu'nda 3105 nolu sandıkta, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen ise Ankara Hacettepe Öğrenci Yurdu'nda oyunu kullanacak.

habervitrini



Bu haber 608 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,985 µs