En Sıcak Konular

KCK'da Demirtaş'ın tanıklığına red

10 Aralık 2012 11:47 tsi
KCK davasının bugünkü duruşmasında BDP'li Selahattin Demirtaş'ın tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi.

KCK davasında sanık avukatları, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti. Ancak mahkeme, Demirtaş'ın dinlenmesi taleplerini yerinde bulmadı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen KCK davasının 15. duruşmasında 116 tutuklu sanık ile aralarında Büşra Ersanlı'nın da bulunduğu 13 tutuksuz sanık hazır bulundu. Altı tutuklu sanık ise rahatsızlıkları nedeniyle duruşmaya katılmadı. Ayrıca iddianamenin okunması ile görevlendirilen TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ayla Çakır Demirtaş da mahkeme heyetinin bulunduğu kürsünün hemen önünde yerlerini aldılar.

Mahkeme Başkanı Ali Alçık, celse arasında sanık avukatları tarafından bazı sanıkların sağlık sorunları nedeniyle raporların Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek cezaevi ortamında tedavi edilip edilemeyeceklerinin tespit edilmesinin talep edildiğini hatırlattı. Tutuklu sanıklardan Recep Karagül, Ahmet Sağanç ve Faruk Tur'a ait sağlık raporlarının Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini belirten Başkan Alçık, gelen cevabi yazıda adı geçen sanıkların cezaevi ortamında tedavi edilmelerinde bir sakınca olmadığının belirtildiğini söyledi. Alçık ayrıca, tutuklu sanık Pervin Kur'un da kendi isteği ile Adli Tıp Kurumu'na gitmek istemediğini belirttiği için sevk işleminin yapılmadığını açıkladı.

Sanıklar ile avukatların kimlik yoklamasının ardından Avukat Ruşen Mahmutoğlu, BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, KCK yargılamasının kurgulandığını ve daha sonra da operasyonların başladığını açıkladı. Ayrıca MİT, Başbakanlık yetkilileri ve savcılarla bir toplantı yapıldığını ve bu toplantıya ilişkin tutanağın da ellerinde olduğunu açıkladığını söyleyerek Demirtaş'ın tanık olarak dinlenmesini talep etti.

Taleplere ilişkin kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmaların devam ettiği periyotta son Cuma günü yapılan taleplerin Perşembe günleri saat 13.00'dan Cuma 15.00'a kadar yapılmasına karar verdi. Ayrıca, davanın iddianamesinin okunmaya devam edildiği belirtilerek Selahattin Demirtaş'ın tanık olarak dinlenmesi talebi reddedildi. Mahkeme Başkanı Ali Alçık, Demirtaş'ın açıklamalarının davanın esasıyla ilgili olmadığını, bildikleri varsa da Cumhuriyet Savcılığına anlatabileceğini belirtti. Alçık, iddianamenin 2 bin 500 sayfa olduğunu, TRT spikerleri tarafından 671. sayfaya kadar okunma işleminin tamamlandığını ve bu aşamada iddianamenin okunması işleminin öncelikli olduğunu da her iki red kararına gerekçe olarak gösterdi.

Ardından da TRT spikerleri tarafından iddianamenin okunmasına devam edildi.



Bu haber 614 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,901 µs