En Sıcak Konular

Partiler seçim karargahı kuruyor

20 Temmuz 2007 20:32 tsi
Partiler seçim karargahı kuruyor 

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için siyasi partiler seçim karargahı kuruyor. 22 Temmuz akşamına partiler nasıl hazırlanıyor? AK Parti, CHP, MHP ve DP seçim sonuçlarını nerede, nasıl takip edecek? İşte ayrıntılar...

22 Temmuz'da yapılacak genel seçimler için siyasi partiler seçim karargahı kuruyor. AKP Genel Merkezi'nde seçim karargahı için son hazırlıklar yapılırken, seçim sonuçları da kurulan bu merkezden takip edilecek. AKP, genel merkezin dışında kuracağı dev ekranla da partililer ve vatandaşların seçim sonuçlarını izlemesini sağlayacak. CHP ise 600 kişilik konferans salonunu seçim karargahı haline getirecek. 81 ille seçim için özel telefon hattı kuran CHP, sonuçları dakika dakika bu merkezden takip edecek. AKP ve CHP'nin yanı sıra DP, MHP ve Saadet Partisi de seçim sonuçlarını takip etmek üzere genel merkezlerinde karargah oluşturdu.

AKP'LİLER DEV EKRANDAN SONUÇLARI TAKİP EDECEK

22 Temmuz akşamına en yoğun hazırlanan partilerin başında AKP geliyor. Başbakan Erdoğan mitinglerini adaylar ise seçim bölgelerinde çalışmalarını sürdürürken parti genel merkezi de seçim gününe hazırlanıyor. Basın için seçim gününe özel basın merkezi oluşturacak olan AKP, seçim sonuçlarını ise hem partide hem de partinin dışına kurulacak dev ekranla yansıtacak. Seçim karargahında ayrıca bilgisayar, telefon, faks ve benzeri olanaklar da sağlanarak basının seçimi takip etmesi kolaylaştırılacak. AKP'de vatandaşlar ve partililer ise seçim sonuçlarını parti genel merkezinin dışına kurulacak dev ekrandan izleyebilecek. Sandıklardan gelen sonuçlar Seçim Koordinasyon Merkezi tarafından dev ekranlara yansıtılacak. Oyunu İstanbul Üsküdar'da kullanacak olan Başbakan Erdoğan ise daha sonra Ankara'ya dönecek. Erdoğan ve parti yöneticileri seçim sonuçlarını parti genel merkezinde takip edecek. AKP, oy sonuçlarının netleşmesiyle kutlama yapmaya da hazırlanıyor.

CHP DAKİKA DAKİKA SONUÇLARI ALACAK

CHP de seçim gecesine yoğun bir şekilde hazırlanıyor. Parti Genel merkezindeki 600 kişilik konferans salonunu seçim karargahı haline getiren CHP, 81 ille de özel telefon hattı kurdu. Sonuçlar özel telefon hattı aracılığıyla dakika dakika parti genel merkezindeki seçim karargahına ulaştırılacak. CHP Genel Merkezi'nde basın mensupları için de bilgisayar ve telefonların buunduğu merkez oluşturuldu. Pazar günü genel merkeze gelecek vatandaşlar içinse binanın giriş katında düzenleme yapıldı.
Son mitinglerini yarın Balıkesir ve Çorlu'da yapacak olan CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Pazar günü Antalya'da oyunu kullandıktan sonra Ankara'ya dönecek. Baykal, seçim sonuçlarını evinde izleyecek. CHP Genel Sekreteri Önder Sav seçim günü genel merkezde olacak.

BAHÇELİ KURMAYLARIYLA GENEL MERKEZDE OLACAK

22 Temmuz akşamı için seçim merkezi oluşturan bir diğer parti de MHP. Parti genel merkezinde seçim sonuçlarını takip etmek üzere seçim merkezi oluşturan MHP de il ve ilçelerden bildirilen sonuçları sinevizyon aracılığıyla parti içinde ve dışında kurulacak dev ekranlarla duyuracak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise seçim sonuçlarını kurmaylarıyla birlikte parti genel merkezinde takip edecek. MHP de seçim gecesi için kutlama hazırlığı yapacak partiler arasında. MHP kutlama için gerekli mazemeleri cumartesi günü temin edecek.

DP DE SEÇİM GECESİNE HAZIRLANIYOR

Demokrat Parti'de de seçime yönelik hazırlıklar devam ediyor. Parti Genel Merkezindeki Genel İdare Kurulu salonunu seçim merkezi haline getirecek olan Demokrat Parti, yaklaşık 40 telefonla kurulacak servisle il ve ilçelerden gelen sonuçları alacak. Oy oranları ise sinevizyon ekranlarıyla yansıtılacak. Oyunu seçim bölgesi Elazığ'da kullanacak olan Ağar da akşam saatlerinde Ankara'ya gelerek seçim sonuçlarını parti genel merkezinde takip edecek.
Saadet Partisi de genel merkez binasında seçim merkezi oluştururken Kutan'ın partide Erbakan'ın ise evinde seçim sonuçlarını takip edeceği kaydedildi.

haberx



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,745 µs