En Sıcak Konular

Çelik: Muhaliflerin toplantısından haberimiz var

10 Aralık 2012 10:09 tsi
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, önceki gün Suriyeli muhaliflerin Antalya'da yaptıkları toplantıyla ilgili, "Türkiye'de yapılan her toplantıdan Türk hükümetinin haberi vardır" dedi.

AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Hüseyin Çelik, toplantı sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Suriyeli muhaliflerin Antalya'da yaptığı toplantıdan hükümetin haberinin olup olmadığına ilişkin soru üzerine Çelik, "Türkiye'de yapılan her toplantıdan Türk hükümetinin haberi vardır. Şüphesiz ki Suriye'deki muhaliflerin ne yaptığı, ne yapacağına Türk hükümeti karar vermeyecek. Kendi kararlarını kendileri veriyorlar ama biz Suriye'deki muhaliflerin özellikle bu meşru taleplerinin bu güne kadar Beşşar Esed yönetimi tarafından hep silahla ve şiddetle karşılanmasını şiddetli olarak eleştirmiş olan bir hükümetiz. Ümit ve temenni ediyoruz ki Suriye'deki bu kan dökülmesi çok kısa sürede biter ve harap olmuş Suriye yeniden daha mamur hale getirilir, onarılır ve yeniden ayağa kalkar. Biliyorsunuz, Suriye'den Türkiye'ye gelen mültecilerin sayısı 137 bini geçti. Diğer ülkelerden gidenlerle beraber milyonlarca Suriyeli yerini yurdunu terk etmiş durumdadır. Ama Beşşar Esed'in hala onların üzerine tanklarla, toplarla, uçaklarla saldırmaktan başka maalesef bir tavrı yoktur. Uluslararası camia her geçen gün biraz daha yalnızlığa mahkum etmeye devam ediyor. Ama ben bunun ilanihaye süreceğini düşünmüyorum. Bizde derler ya hani 'küfür devam eder ama zulüm devam etmez'. Suriye'de gerçekten büyük bir zulüm var. Bunun da bir an önce bitmesini ümit ediyoruz."
Çelik, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları İl Tanıtım ve Medya Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na ilişkin, "Türkiye'nin güzel kokularını ve renklerini burada buluşturan AK Parti Afyonkarahisar İl Yönetimine teşekkür ederim" dedi.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,721 µs