En Sıcak Konular

Emniyet birimleri seçim alarmında

20 Temmuz 2007 20:27 tsi
Genel seçimler öncesi tüm hazırlıklarını tamamlayan emniyet birimleri, alarma geçti. 22 Temmuz'da yapılacak olan genel seçimlerde herhangi bir aksaklığa meydan vermemek için emniyet güçleri koordineli çalışacak.

Genel seçimlere sayılı saatler kala vatandaşların huzurlu bir şekilde oy kullanabilmesi için emniyet birimleri de çalışmalarını tamamladı.

Şehir merkezlerinde seçim güvenliğini polis sağlayacak, kırsalda ise güvenlikten jandarma sorumlu olacak. Seçime sayılı saatler kala Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde, seçimde alınan tedbirler son kez masaya yatırıldı.

İldeki rütbeli personelin katıldığı toplantıda, seçim günü yapılan görevlendirmeler tekrar gözden geçirildi.

Terör örgütü PKK'nın şehir merkezlerine gönderdiği canlı bombalardan dolayı personelini uyaran emniyet birimleri, özellikle kadın canlı bombalara dikkat edilmesini istedi. Güvenlik tedbirlerinin yer aldığı yazı ise, Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı'nda personelin görebileceği noktalara asıldı.

Alınan tedbirlere kesin riayet edilmesi istenirken; teröristlerin daha önce canlı bombalar ile yaptığı eylemlerden örnekler verildi.

Özellikle şüpheli şahıslar üzerinde duyarlı olunması istenirken; emniyet binalarının bulunduğu yerlerin girişlerinde arama yapılmadan kimsenin içeri sokulmaması istendi. Şüphelinin belli bir mesafeden fazla yaklaştırılmamasını isteyen emniyet birimleri, görev esnasında çelik yelekle görev yapılması ve can güvenliğinin sağlanması talimatını verdi.

Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin çeşitli suçlardan aranan şüpheli şahıslar üzerinde yaptıkları kimlik kontrollerinde ise; son bir hafta içinde yaklaşık 80 şüpheli şahıs yakalandı. Yakalanan şüpheli şahıslar doktor raporlarıyla birlikte Aranan Şahıslar Büro Amirliği'ne teslim edildi.

HER SANDIĞA BİR POLİS

Doğu'da oy verme işlemi saat 06.00'da başlayacak. Emniyet güçleri ise, oy verilecek yerlerde en az bir saat önceden tedbir alacak. Her sandığa bir polis görevlendirilirken, sandıklar Yüksek Seçim Kurulu'na bizzat görevliler tarafından teslim edilecek.

Kırsal kesimde seçim güvenliğinden sorumlu olan Jandarma da, bölgedeki uygulamalarını yoğunlaştırdı. Kontrol noktaları oluşturan jandarma, şüpheli şahıslar üzerinde uygulama yapıyor. Özellikle köylerdeki sandıklar getirilirken; havadan da güvenlik amaçlı helikopterlerle uçuş yapılacak.

Diyarbakır Valiliği de, 22 Temmuz'da yapılacak olan genel seçimlerle ilgili bir dizi kararlar aldı.

Valilik tarafından yapılan açıklamada, "23. dönem milletvekili seçimlerinde seçim günü sandık kurulu başkanlarıyla üyelerinin oy verme düzenini kuracak şekilde sandık mahallerine zamanında ulaşmalarını sağlanması amacıyla trafik yoğunluğunu da göz önünde bulundurarak belediye otobüslerinin ve ulaşım araçlarının uygun ve gerekli görülecek şekilde erken saatlerde göreve başlatılması sağlanacak. Ayrıca, oy verme işleminin başlayacağı saat 06.00'dan gece 24.00'e kadar, her ne suretle olursa olsun alkollü içki verilmesi, silah taşınmasına müsaade edilmeyecek." ifadeleri kullanıldı.

samanyolu haber



Bu haber 322 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,559 µs