En Sıcak Konular

Çelik'ten dokunulmazlık açıklaması

7 Aralık 2012 19:08 tsi
Çelik'ten dokunulmazlık açıklaması AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, AK Parti Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) toplantısının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunarak, soruları yanıtladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik, "Dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kişiye özel, partiye özel bir düzenleme yapmak gibi bir niyetimiz yok" dedi.
 
Bazı milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunun toplantıda özel bir gündem maddesiyle ele alınmadığını, ancak bazı MKYK üyelerinin bu konudaki görüşlerini aktardığını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
 
''Dokunulmazlıkların kaldırılması veyahut bazı milletvekillerinin atılı suçlardan dolayı yargılama yolunun açılmasıyla ilgili olarak kişiye özel, partiye özel, kişiye ve partiye mahsus bir düzenleme yapmak ve böyle bir hareket tarzı içerisinde olmak gibi bir niyetimiz yoktur.
 
Özellikle PKK'lı militanlarla kucaklaşan 10 BDP milletvekiline mahsus bir uygulama söz konusu olmayacaktır. İlkeler, prensipler çerçevesinde mesele ele alınacaktır"
 
Esed'in Kılıçdaroğlu'na gönderdiği selam 6 ay yeter
 
Bir gazetecinin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na Irak Başbakanı Maliki'den davet geldiğini ve Kılıçdaroğlu'nun da Irak'a gideceğini açıkladığını anımsatarak, bu durumu nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şu yanıtı verdi:

''Türkiye'nin aleyhinde olanlar veya Türkiye'ye karşı zaman zaman hasmane tutum içinde olanlar Sayın Kılıçdaroğlu'na çok büyük yakınlık duyuyorlar. CHP'li milletvekilleri Esed'in sağına, soluna geçerek arzı endam etmeyi kendileri açısından şeref kabul ediyorlar. Beşşar Esed'in CHP'lilere ve Sayın Kılıçdaroğlu'na gönderdiği selam da onlara bir 6 ay yeter'' dedi.

aa


Bu haber 736 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,197 µs