En Sıcak Konular

Davutoğlu bu parayı nasıl ödeyecek?

7 Aralık 2012 16:29 tsi
MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bakanların ve Cumhurbaşkanı Gül'ün harcama raklamlarını açıkladı

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, bakanlıkların davet, açılış, toplantı ve tanıtım masraflarının düşündürücü boyutlara ulaştığını öne sürerek, ''Lüks, debdebe, şatafat, kanser tümörü gibi her kurumu sarmıştır'' dedi.

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, soru önergelerine ilgili bakanların verdiği cevapların ''içler acısı rakamları ortaya koyduğunu'' öne sürdü.

Kamu kaynaklarının kullanımında gösterilen hassasiyetin, iktidarların dünyaya ve topluma bakış açısını gösterdiğini dile getiren Yeniçeri, milletin iktidar sahiplerine emanet ettiği paraların en gerekli olduğu biçimde, en uygun yerlere harcanması gerektiğini söyledi.

İktidarın, ''kamu kaynaklarının kullanımında 'devlet malı deniz' ifadesini haklı çıkaracak harcamalar yaptığını'' iddia eden Yeniçeri, ''Havai fişekli gösteriler, debdebe ve şatafat içerikli açılışlar, lüks tanıtımlar, beş yıldızlı otellerde verilen davetler, toplantılar ve yemeklerle milletin dişinden, tırnağından ödediği vergiler har vurulup harman savrulmaktadır'' dedi.

Bakanların, bu tür harcama kalemleri ve tutarlarına ilişkin sorulara kaçamak cevaplar verdiğini savunan Yeniçeri, harcama rakamlarına ilişkin bazı soru önergesi cevaplarından örnekler verdi.

Yeniçeri, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile, ilgili kuruluşlarında toplam yemekli toplantı, tanıtım ve ikram için 2008'de 1 milyon 785 bin 528 lira, 2009'da 1 milyon 750 bin 504 lira, 2010'da 1 milyon 981 bin 696 lira, 2011'de 2 milyon 472 bin 194 lira ve 2012'de 2 milyon 344 bin lira harcama yapıldığının bildirildiğini anlattı.

DIŞİŞLERİ BAKANI BU PARAYI NASIL ÖDEYECEĞİNİ DÜŞÜNSÜN

Maliye Bakanlığı'nın 2012 yılı için tanıtım, organizasyon, ağırlama, yemek ve davet giderlerinin bağlı birimlerle birlikte 2 milyon 796 bin 131 lira olduğunu belirten Yeniçeri, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Dışişleri Konutu'ndan çıkmaması nedeniyle Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na kiralanan resmi konuta 4 yılda 1 milyon 820 bin 794 lira ödemesi yapıldığını ifade etti.

Yeniçeri, ''Bu paralar, ilgililerden, görevleri ne olursa olsun faiziyle tahsil edilmelidir. Sayın Cumhurbaşkanı ve Sayın Davutoğlu bunun hesabını vermeli. Dışişleri Bakanı, Türkiye'yi Suriye ile nasıl savaşa sokacağı yerine bu parayı nasıl ödeyeceğini düşünsün'' diye konuştu.

İktidarın israf ekonomisi uyguladığını öne süren Yeniçeri, ''İktidar yetkilileri kibir, egoizm ve enaniyete gırtlağına kadar batmış durumdadır. Lüks, debdebe, şatafat, kanser tümörü gibi her kurumu sarmıştır'' dedi.

Yeniçeri, bazı kamu kurumlarının bina kiralama bedellerinden de örnekler vererek, bu yola, iktidara yakın kişileri zengin etmek için başvurulduğunu iddia etti.

aa



Bu haber 816 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,880 µs