En Sıcak Konular

Bozdağ: 'Bu konu tekrar müzakere edilecek'

7 Aralık 2012 15:35 tsi
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun Başkanlık sistemine ilişkin çalışmalarıyla ilgili değerlendirme yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı için AK Parti Genel Merkezi'ne gelişinde, gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevapladı.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, gazetecilerin, ''Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nun çalışmalarını, başkanlık tartışmaları tıkamış gibi görünüyor'' sorusu üzerine, şunları söyledi :

''Anayasa Uzlaşma Komisyonu bugüne kadar birçok, pek çok madde üzerinde uzlaşma sağladı. Ama yüzde yüz uzlaşma sağladığı madde sayısı zannedersem yirmiler civarında. Bildiğim kadarıyla komisyon bir konuda yüzde yüz uzlaşma sağlamadığı zaman ilgili maddeleri bırakıp diğer maddeler üzerinde görüşme yapabiliyor. Daha sonra bütün görüşmeler bittikten sonra uzlaşma sağlanmayan maddeler üzerinde yeniden müzakere açabilecektir.
Başkanlık sistemiyle ilgili tartışmalarda da daha önceki diğer partilerin ileri sürdüğü görüşler üzerinde nasıl uzlaşma sağlanmadığında o maddeleri geçirip diğer maddelerin görüşülmesi temin edilirse aynı usul uygulanmıştır, yeni bir durum yoktur.
CHP'nin de kabul görmeyen görüşleri var, BDP'nin var, MHP'nin var. Yani AK Parti'nin de Başkanlık sistemine ilişkin görüşleri komisyonun bazı üyeleri tarafından kabul edilmemiştir. Ama müzakereler devam ediyor, çalışmalar sürecek, sonunda tekrar bu konu müzakere edilecektir.''  (AA)



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,347 µs