En Sıcak Konular

BDP ayağına kurşun sıkıyor!

7 Aralık 2012 15:08 tsi
BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa Parlamentosu'nda yaptığı konuşmaya eleştiriler sürüyor...

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, resmi temaslar için bulunduğu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'den ayrılırken yaptığı açıklamada, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa Parlamentosu'nda(AP) yaptığı konuşmayı eleştirdi. Bağış, "BDP'nin barışı dinamitleyen bir yaklaşımı sürdürmesi kendi ayağına kurşun sıkmasıdır" dedi.

BDP'nin, Türkiye'de siyasetin sınırlarını ve sabrını test etmeyi sürdürmesi halinde "bunun altında kalacağını" ifade eden Bağış, "Bu sorumsuzluğu ve tahriki Avrupa Birliği kurumlarına taşımaları taraftar bulmalarını sağlamaz, ama bu kirli oyunlarını ve içyüzlerini Avrupalıların da daha net görmesine vesile olur" diye konuştu.

Bağış, BDP'nin tavrına yönelik şu ifadeleri kullandı:

"Parlamento çatısı altında siyaset yapacaksın, milletin vekili olma sıfatını taşıyacaksın sonra gidip Kürt halkına silahlanın çağrısı yapacaksın… Gidip dağda teröristi kucaklayacaksın… Bu da yetmiyormuş gibi Avrupa Parlamentosu;nda AB'ye PKK'yı terör örgütü olarak tanımaktan vazgeçin diyeceksin."

"Buradan ben de AB'ye bir çağrıda bulunuyorum" diyen Bağış, "Avrupa Birliği sadece PKK'yı terör örgütü olarak tanımaktan vazgeçsin. PKK'yı tanıdığı gibi KCK'yı da terör örgütü olarak kabul etsin. BDP'nin de Kürt halkının savunucusu olduğu safsatasına daha fazla inanmasın. İşte içyüzlerini gösterdiler. Siyasetin terörü kucaklaması dünyanın hiçbir yerinde demokrasi ve ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Nitekim bu alanda en çağdaş uygulamalara sahip olan Avrupa'da dahi bırakın dokunulmazlığın arkasına saklanmayı, şiddeti ve terörü desteklediği için kapatılan birçok siyasi parti vardır. İspanya'da Batasuna Partisi bunun en bariz örneğidir. Keza Almanya'da, Danimarka'da, Hollanda'da ve diğer ülkelerde bu tür parti kapatma olayları yaşanmıştır. Ülkemizde yaşanmıştır" diye konuştu.

Açıklamasında,  "Ne garip bir çelişkidir ki biz bunun da önüne geçelim ve parti kapatmayı bir istisna haline getirelim, zorlaştıralım diye Anayasa'da düzenleme yaptığımızda buna karşı çıkan da BDP oldu" diyen Bağış, "Hiç kimsenin dokunulmazlığı bir imtiyaz olarak kullanamayacağının altını çizmek istediğini" kaydetti.

Milletvekillerine dokunulmazlığı "milletin verdiğini, o sıfatın sahibinin millet olduğunu" ifade eden Bağış, "Siyasetin bu sıfatın ardına sığınılarak yapılamayacağını, siyasetin o sıfatın hakkını vererek, yani millete hizmet ederek yapılacağını" kaydetti.

"Milletin kanına ve vicdanına dokunacak tahriklerde bulunanların, yargı kendilerine dokunduğunda bunun hesabını vermek durumunda olduklarını" belirten Bağış, "Türkiye'de hak ve özgürlüklerin genişlemesinin önündeki en büyük engel, silahların gölgesine sığınarak siyaset yaptığını sananlardır. Demokratlık ve özgürlükçülük maskesi takınarak teröre sempati göstermek, demokrasinin ve hukuk devletinin içini boşaltmak demektir" şeklinde konuştu.

Eli kalem tutanların bu memlekete yapacağı en büyük hizmetin, terör amacıyla eli silah tutanları, silah bırakmaya davet etmekle olacağını ifade eden Bağış, "Gerçek demokratlık ve sahici özgürlükçülük, her türlü terörü, şiddeti kınamayı gerektirir" dedi.

(AA)



Bu haber 676 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,579 µs