En Sıcak Konular

CHP'de Diyarbakır krizi

7 Aralık 2012 14:47 tsi
Dersim için özür diledikten sonra görevden alınan Muzaffer Değer'in ardından Diyarbakır'da sular durulmuyor.

İl Başkanı Özkoyuncu, Sezgin Tanrıkulu'ndan şikayet ederken "Huzurum kalmadı" dedi. Kılıçdaroğlu "bekle" mesajı verdi ancak MYK kongre kararı aldı

CHP eski Diyarbakır İl Başkanı Muzaffer Değer'in, "Dersim olaylarından dolayı özür diliyorum" açıklaması gerekçe gösterilerek görevden alınmasının ardından başlayan kriz sürüyor. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun devreye girmesi ile Merkez Yönetim Kurulu (MYK) geçen haftaki toplantısında olağanüstü kongre kararı aldı. CHP'nin yüzde 2 oy potansiyeli olan Diyarbakır'da, partililer ikiye bölünürken, Tanrıkulu'nun Amerikan yazışmalarında ve Wikileaks belgelerinde adının TR-705 olarak yer alması nedeniyle parti içi tartışmanın adı, yine "TR-705 krizi" oldu.

Alınan bilgiye göre, Diyarbakır'daki Tanrıkulu sıkıntısı Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na MYK'nın kongre kararı öncesi iletildi.

‘HUZURUM KALMADI’

Son kongrede il başkanı seçilen Haşim Özkoyuncu, Kılıçdaroğlu ile görüşerek, "Ben ortak aday olarak seçildim. Eğer benimle ilgili sıkıntı varsa kongreyi hemen toplayalım parti örgütünde de ailede de huzurum kalmadı" dedi. Tanrıkulu ile ilgili ildeki tepkileri de aktaran Özkoyuncu'ya CHP lideri, "benim kararımı bekle" mesajı verdi. Ancak Tanrıkulu'na yakın delegelerin yeter sayıda imzaya ulaşmasının ardından Kılıçdaroğlu başkanlığında toplanan MYK, olağanüstü kongre kararı aldı. Karar il örgütüne iletilirken, tüzük gereği kongrenin 45 gün içinde toplanması için hazırlıklara başladı.

Muzaffer Değer'in, 23 Kasım 2011'de görevden alınması ile başlayan süreçte, Genel Merkez, Tanrıkulu'na yakın Muzaffer Sayın'ı geçici il başkanı olarak görevlendirmişti. Değer, görevden alma kararını yargıya götürünce, mahkeme, parti il yönetimine Medine Seyrek'i kayyum olarak atamıştı. Diyarbakır'daki yargı süreci ile ilgili evrakların Genel Merkez'de kaybolduğu da ortaya çıkmıştı.

25 Şubat 2012'deki olağanüstü kongrede kayyum olarak atanan Medeni Seyrek il başkanlığına seçildi. Seyrek, seçilmesinden 4 gün sonra Genel Merkez tarafından görevden alındı. Yeniden olağanüstü kongreye gidilince Seyrek yeniden seçildi. Bu kez Muzaffer Değer yargıya gitti.
Birkaç kez ertelemenin ardından 3 Temmuz'da gerçekleşen olağanüstü kongrede, tarafların uzlaşması ile ortak aday Haşim Özkoyuncu il başkanı seçildi.

Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,905 µs