En Sıcak Konular

Muhteşem final 2013'te

7 Aralık 2012 12:30 tsi
Başbakan Tayyip Erdoğan'ın eleştirileriyle son günlerin tartışma konusu olan 'Muhteşem Yüzyıl' dizisiyle ilgili hazırladığı kanun teklifini AKP Grubu'na teslim eden Oktay Saral, 'Bu dizi uzun zamandır gündemimizdeydi. Teklif yasalaşırsa dizi 2013'ün

Beyaz TV'de yayınlanan 'Uyan Türkiyem' programına katılan AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, 'Muhteşem Yüzyıl' dizininin yayından kalkacağını açıkladı. Kanun teklifinin Ocak ayında Meclis'te görüşmeye başlanılacağını düşündüğünü söyleyen AK Partili Saral, ''2013 yılında Muhteşem Yüzyıl yayından kalkacak'' dedi.

'ZATEN GÜNDEMİMİZDEYDİ'

AK Parti İstanbul Milletvekili Oktay Saral, dizinin yayından kaldırılması için kanun teklifi verdiğini anımsatarak, ''Bu dizinin zaten biteceği yönünde bilgiler geldi kulağımıza. Başbakanımız bunu gündeme getirdi kanun teklifi vermedik. Uzun zamandır bu bizim gündemimizdeydi. Yani ben Başbakan söyledikten sonra bu çalışmayı yapmadım. Uzun zamandır bize gelen e postalar var. Seçim bölgelerimize gittiğimizde insanlar bize 'Bu diziler yüzünden çocuklarımızı tarihini, atasını tanımıyor' diyorlar. Genç bir çocuk 'Kanuni böyle miydi, Allah belasını versin' diyor. Buna inanıyor çocuk. Bunları bize aileler söylüyor'' ifadelerini kullandı.
Başbakan Erdoğan'ın Muhteşem Yüzyıl'ı eleştirmesinden önce hazırlıklarını yaptıklarını söyleyen Saral, “Biz bu kanun teklifinin grubumuzca müspet görülmesini bekliyoruz. Çünkü gerekçesiyle, her şeyiyle hazırladık MHP ’de sağolsunlar destek veriyor. Sürece ciddi bir destek verileceğine inanıyorum. CHP 'den de destek verecek arkadaşlar var'' dedi.

'2013'E GİRDİĞİMİZDE GENEL KURUL'DA TARTIŞILACAK'

Önümüzdeki hafta Meclis'te 10 günlük yoğun bütçe görüşmeleri olduğunu ifade eden Saral, ''Bütçe görüşmelerinden sonra büyük ihtimalle Meclis'e gelebilir. Ayın 20'sinde bütçe görüşmeleri bitiyor. Kesintisiz çalışacağımız için 20'sinden sonra sanırım yılbaşına kadar 10 günlük bir tatil süreci olacak. Allah nasip ederse Ocak'ta gündemde olacağını düşünüyorum. 2013'e girdiğimiz ilk zaman dilimi içerisinde genel kurulumuz açıldığında, Meclis'teki arkadaşlarımıza sunulmak üzere genel kurulda müzakere edilecek. Ve TBMM çatısı altındaki arkadaşlara yakışır bu yasa teklifi kabul edilecek. RTÜK de buna ciddi derece itibar edecek'' şeklinde konuştu.

Saral, ''Bundan sonra arkadaşlarımız Türk toplumunun aile yapısına uygun, gençlerimizi, çocuklarımızı rencide etmeyecek, bizim dilimizde zıvanadan çıkarmayacak bir yapıda dizi yapacaklar. Artık bu tarz dizileri bin düşünüp bir yapacaklar'' şeklinde konuştu. (radikal) 

Bu haber 627 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,067 µs