En Sıcak Konular

''Esed ailesi Suriye'yi terk etti.''

7 Aralık 2012 10:54 tsi
''Esed ailesi Suriye'yi terk etti.'' Irak'ta yayınlanan El Zaman gazetesinin iddiasına göre Esad ailesi Suriye'yi terk etti.

Gazete, yerel ve diplomatik kaynaklara dayandırdığı haberinde, önceki akşam Uluslararası Şam Havaalanı'ndan kalkan iki askeri jetin, Esad ailesi ve üst düzey yöneticilerinden çok sayıda kişiyi bilinmeyen bir ülkeye götürdüğünü ileri sürdü. Uçakların nereye gittiği bilinmezken, gece yarısından sonra havalanan iki uçağın ülke hava sahasını terk edip uluslararası hava sahasına girene kadar bütün Suriye'de elektriklerin kesik olmasının dikkat çektiği vurgulandı.

KAÇIŞA 'OPERASYON' SÜSÜ

Haberde 'Bazı kaynaklar Beşşar Esad, eşi Esma, çocukları Kerim ve Zeyn ile annesi ve Esad'ın bazı yakın akrabalarından bir kaç ismin bu iki uçakla yurtdışına gittiğini söyledi' ifadeleri kullanıldı. Kalkan iki jete Mig savaş uçaklarının da eşlik ettiği ve kaçışa operasyon süsü verildiği kaydedildi. Önceki gün de İsrail'in Haaretz gazetesi Esad'ın Latin Amerika ülkelerinden Küba, Ekvador ve Venezuela'ya sığınma talebinde bulunduğunu yazmıştı.

Gazetenin haberinde, İran ile çok yakın ilişkilere sahip olan Devlet Başkanı Hugo Chavez nedeniyle Venezuela'nın Esadlari kabul etmeye en yakın ülke olduğu kaydedilmişti.

KRİTİK ÜÇLÜ GÖRÜŞME

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahtar el-İbrahimi ile Dublin'de Suriye'deki durumu değerlendirmek için bir araya geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Avrupa turunda olan Clinton'ın, İbrahimi'nin daveti üzerine, dün Rus mevkidaşı Lavrov'un da katılımıyla İrlanda'nın başkenti Dublin'de 3'lü görüşme yaptı. Bakanlık, görüşmede, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in kimyasal silah kullanma olasılığının ve ülkedeki olayların ele alındığını kaydetti.

KİMYASAL SİLAHLAR KULLANIMA HAZIR

ABD'li yetkililer, Suriye ordusunun kendi halkına karşı kimyasal silah kullanmaya hazır olduğunu belirterek, Suriye lideri Esed'in talimatını beklediklerini öne sürdü. Amerikan NBC televizyonuna konuşan yetkililer, öldürücü bir sinir gazı olan Sarin dolu başlıkların, bombalara yerleştirildiğini belirtti. Amerikalı yetkililer geçtiğimiz salı günü, Suriye'nin, elindeki kimyasal maddeleri öldürücü hale getirecek karışım işlemine başladığına dair bir kanıt olmadığını belirtmişti.



Bu haber 1,304 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,111 µs