En Sıcak Konular

"Vatandaş enayi mi?"

20 Temmuz 2007 16:55 tsi
Trabzon ve Rize'de partisinin düzenlediği mitinglere katılmak için gelen Erdoğan, Trabzon'da katıldığı bir yerel televizyon proğramında Yılmaz'a ateş püskürdü. Erdoğan, "bunlar vatandaşı enayi mi sanıyorlar" diye sordu.

Trabzon ve Rize'de partisinin düzenlediği mitinglere katılmak için gelen Erdoğan, Trabzon'da katıldığı bir yerel televizyon proğramında Yılmaz için, "Bakan, başbakan, genel başkan olarak yürütemediğin bu görevi bağımsız olarak nasıl yürüteceksin. Sen, parti olarak merkez sağı dolduramadın da şahıs olarak mı dolduracaksın? Bunlar vatandaşımızı enayi mi sanıyorlar." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Yılmaz'a ağır eleştirilerde bulunan Erdoğan, şunları söyledi: "Başbakanlık, bakanlık yaptığı dönemi al, daha sonra başbakan olacaksın, başında bulunduğu partiyi al, sürekli geri götüreceksin ve ondan sonra da 2002 seçimlerinde kaybedeceksin. Kaybettikten sonra 'çekildim' diyeceksin, çekildim dedikten sonra tekrar geleceksin Rize'den aday olacaksın. Beyefendi ya sen bakan, başbakan, genel başkan olarak yürütemediğin bu görevi bağımsız olarak nasıl yürüteceksin? Sen parti olarak merkez sağı dolduramadın da şahıs olarak mı dolduracaksın? Bunlar vatandaşımızı enayi mi sanıyorlar? Benim hemşehrilerim buna müsaade etmeyecektir."

"MESUT YILMAZ YALAN SÖYLÜYOR"

Konuşmasında, Yılmaz'ın kendi dönemlerinde Rize'ye hizmet verilmediği iddialarına değinen Erdoğan, Yılmaz'ı yalan söylemekle suçladı.

Erdoğan, şöyle dedi: "Hastaneyi nereden aldık nereye getirdik. Karadeniz Sahil Yolu'nu nereden aldık nereye getirdik. Mesut Yılmaz'ın Karadeniz Sahil Yolu başladıktan biz gelene kadar yaptığı yüzde 35'idir. Kendisi yüzde 55 olduğunu iddia ediyor, yalan söylüyor. Ben belgelerle konuşuyorum. Bunlar kime neyi anlatacak? Bu gerçekleri halkın gözünden nasıl kaçıracaklar? Mesut Yılmaz ile ilgili ortada yolsuzluk iddiaları varken bunun üzerine gidilmemesi parlamentonun halk nezdinde itibarını zedelemez miydi?" diye konuştu.

Rize milletvekili olmasa da Rizeli olarak Rize'ye hizmete devam edeceğini anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ben Rizeliyim. Ama İstanbul'da uzun yıllar hizmet ettim. Oradan aday olmam halinde partim daha ciddi oy alırdı. Rize'nin bir çocuğu olarak ben zaten memleketime hizmet vereceğim. Tüm illerde olduğu gibi, bizim 81 vilayette hizmetlerimiz var. Ayrım yapmadan her yere hizmeti verdik."
 
Zaman



Bu haber 401 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,688 µs