En Sıcak Konular

Hristofyas'ın açıklaması tepki gördü

6 Aralık 2012 18:41 tsi
Hristofyas'ın 'iflas ettik' açıklaması, Rum kesiminde tepki gördü.

Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hirstofyas Troyka ile varılan ilke anlaşmasını Rum halkına anlatmak maksadıyla salı gecesi yaptığı halka sesleniş konuşması Rum siyasi partileri tarafından yoğun eleştiriler geldi. Rum siyasiler Hristofyas'ın yaptığı bazı açıklamalarında yanlış olduğunu kaydetti.

Bütün partiler Hristofyas'ı, ekonominin geldiği noktadan kendinden başka herkesi sorumlu tutmakla suçlarken Rum Demokratik Seferberlik partisi (DİSİ) Başkan Vekili Averof Neofitu, kamunun önümüzdeki 4 yıl içerisindeki finansman ihtiyacının Hristofyas'ın söylediği gibi 1,5 milyar euro olmadığını gerçek ihtiyacın 8,85 milyar euro olduğunu söyledi.

Demokrat Parti (DİKO) Başkanı Marios Karoyan da Hristofyas hükümetini tedbirsizlik, kararsızlık, oyalamacılık ve yanlış öngörülerde bulunmakla suçladı. Karoyan, Hristofyas'ı, hal böyleyken krizin sorumlusunu bankalar ve Merkez Bankası eski başkanı olarak göstermekle eleştirdi. Karoyan ekonominin milli dava, öncelikli görevlerinin de milli uzlaşı olduğunu kaydetti.

Aşırı sağcı sosyalist EDEK de DİKO ile aynı frekanstaki açıklamasına ekonominin kalkınma sürecine nasıl sokulacağına dair hiçbir şey söylemediğine işaret ettiği Hristofyas'ın yeni bir şey söylemediği halka sesleniş konuşmasını neden yaptığını sordu.

RUM ÖĞRETMENLER SOKAKLARA DÖKÜLDÜ

Güney Kıbrıs'ta yaşanan ekonomik krize bağlı olarak yapılması planlanan bazı kesintilere toplumun çeşitli kesimlerinden tepkiler gösterilmeye başlandı. Kıbrıs Rum kesiminde ilk protesto öğretmenlerden geldi.

Rum öğretmenler, Avrupa Destek Mekanizması ile Güney Kıbrıs arasında imzalanan memoranduma tepkilerini ortaya koymak için sokaklara döküldü. Tüm eğitim kademelerinden yaklaşık 600 öğretmen Maliye Bakanlığı önünde toplandı. Rum öğretmenler, "dilenci değiliz, eğitimciyiz, yıkıma izin vermeyeceğiz", "sizin hatalarınızı çocuklarınız ödüyor", "eğitimden elinizi çekin" şeklinde sloganlar attı. Protesto gösterilerinin ardından bakanlık binasına girmeye çalışan öğretmenlere polis müdahale etti. Sendikalar, Rum Bakanı Vasos Şarlis'e iletilmek üzere, Bakanlıkta yetkili kişilere bir muhtıra verdi. Muhtıranın ardından Rum öğretmenler sendikası, bazı sözleşmeli öğretmenlerin işlerini kaybetme korkusuyla yaşadıklarına vurgu yaptı.

cihan

Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,364 µs