En Sıcak Konular

Erdoğan K.Maraş'ta gövde gösterisi yaptı

20 Temmuz 2007 16:41 tsi
Kahramanmaraş'ta son yılların en büyük katılımlı mitinginde konuşan Erdoğan, Baykal'a göndermede bulunrarak, 'Klavuzlarına bir sor. Sana bu meydanı anlatsınlar' dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendilerinin birlik siyaseti yaptığını belirterek, "Biz zümre, kabile, mezhep ve meşrep siyaseti istemiyoruz" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gaziantep mitinginin ardından karayoluyla Kahramanmaraş'a geldi. Partisi tarafından Hafız Ali Meydanı'nda düzenlenen mitinge eşi Emine Erdoğan ile birlikte katılan Başbakan Erdoğan, CHP lideri Baykal ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi eleştirdi. Erdoğan, "Bu katılım Kahramanmaraş'ın havasını solumuş insanlar için fark etmiyor. Ama solumayanlar için bu tablo çok şey ifade ediyor" diye konuştu.

"Vur vur inlesin Baykal dinlesin" sloganları altında konuşmasına başlayan Erdoğan, "Sayın Baykal'ın burada yalanı ucuzlatan ifadeler kullandığını biliyorum. AK Parti'ye iftira yarışına girenler bunun altında kalırlar. Yok böyle bir şey, Sayın Baykal cevabını alacaksın" şeklinde konuştu.
Kahramanmaraş'a çok geldiğini ve hiçbir zaman da elinin boş gelmediğini anımsatan Başbakan Erdoğan, "Çok şükür elimiz de boş dönmedik. Kahramanmaraş'a olan saygımız, yaklaşımımız evelallah 81 vilayette hissedilir, duyulur" dedi.

"Şu meydan böyle bir kalabalık gördü mü?" diyen Erdoğan, Baykal'ın gazetelere verdiği ilanı eleştirdi. Erdoğan, "Gazete ilanı vermiş Sayın Baykal. İlanda yazmış er meydanı. Baykal er meydanı ile stüdyoları karıştırmış. Siyasetçinin er meydanı burası. Sen burayı konuş burayı" ifadelerini kullandı. Baykal'a eleştirilerini sürdüren Erdoğan, şöyle devam etti:

"Gel de kılavuzlarına sor. Kahramanmaraş mitingi nasıl oldu sor. Onlar sana gerekli cevabı verecektir. Baykal İstanbul'da, Ankara'da, İzmir'de miting yapamadı. Kaçıyor. Neden? Güvenemiyor. Gel. Ben uzun yıllar siyasetin içerisindeyim. 3.5 yıl belediye başkanlığı yaptım 4.5 yıldır da başbakanlık yapıyorum. Sen de siyasetin içerisindesin. Seninle bir karar verelim. Buna Sayın Bahçeli de dahil. Arkadan gelen nesillerin önünü tıkamayalım. Bahçeli tek başına iktidarım diyor. Ben diyorum ki AK Parti tek başına çıkamazsa ben bu koltuğu bırakacağım. Bahçeli sen de koltuğu bırakmaya var mısın? Baykal sen de var mısın? Bahçeli diyor ki Erdoğan'ın siyasi eceli gelmiş. Merak etme 4 gün sonra bu millet kimi hangi sandığa gömecek göreceksin."

Baykal'ı eleştirilerine devam eden Başbakan Erdoğan, "Sayın Baykal var mısın bu işe? CHP senden çok çekti. Parlamentoda sıkıştığında Atatürk'ün partisine hakaret etme diyorsun. Atatürk inanıyorum ki senin gibi liderin başa geleceğini bilse bu partiyi kurmazdı" dedi.

Baykal'ın partisi hakkındaki altın dağıtıyor iddialarına sert cevap veren Erdoğan, "Bu benim vatandaşıma en büyük hakarettir, nezaketsizliktir. Sen bu olayı doğrulayamazsan müfterisin, namertsin. Bu iş belge işi, bilgi işi. Yalan-dolan anlat sonra oy bekle. Millet seni aynı yerde sandığa gömecektir. Bize seçim zamanında kömür dağıtıyor diyorlar. Biz kömürü seçim zamanında dağıtanlardan değiliz. Geldiğimizden bu yana dağıtıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti demek sosyal, hukuk ve laik devlet demektir. Bunun için yapıyoruz. Ey Baykal benim fukaram soğukta donacak senin böyle derdin var mı? Kaç defa gecekonduya gittin? Çünkü Baykal aynı tasta çorba içenlerden değil. Partisindeki halkçı, cumhuriyet olmasına bakmayın. Avrupalı dostlar diyor ki 'Baykal'ın sosyal demokrasiyle alakası yok. Bu zat başka havalarda dolaşıyor. Sizi Sosyalist Enternasyonele alalım diyorlar. Ben de CHP'yi atın gelelim diyorum" şeklinde konuştu.

Milli geliri 400 milyar dolara çıkarttıklarını anlatan Erdoğan, "Nereden nereye. Biz iktidara geldiğimizde ihracatımız 36 milyar dolardı. 4.5 yılda 95 milyar dolara çıkarttık. Yıl sonu inşallah 100 milyar dolar olacak" dedi.
MHP'nin kendilerine ikide bir IMF'ci dediğini hatırlatan Erdoğan, "Sayın Bahçeli sen stand by anlaşması yapmadın mı? IMF'ye en çok borçlandığımızda sen o koalisyonun ortağı değil miydin? 33 milyar dolar borcun altında senin imzan yok mu? Bize 23.5 milyar dolar borç bıraktılar. Şimdi bu borç 8.5 milyar dolara kaldı" diye konuştu.

Kendileri dönemlerinde Merkez Bankası'nda 66 milyar doların bulunduğunu ifade eden Erdoğan, "Nasıl oldu? Hortumlar kesildi. Sayın Bahçeli sizin döneminizde kaç tane banka fona devredildi biliyor musun? Birisi de İmarbank. 9 katrilyon imarzedelere biz ödedik. Şimdi çıkmış o partinin başındaki zat, 'Mazotu 1 YTL yapacağım' diyor. Şu memlekette mazotçular türedi" ifadelerini kullandı.


Kahramanmaraş'ta seçimi 8-0 alacaklarını iddia eden Erdoğan, "Sütçü İmam'ın torunlarına da bu yakışır. Ama yan gelip yatmak yok. Tatlı dille, yumuşak dille anlatacaksınız. Ben de tatlı dilliyim. Ama bazen dayanamıyorum. Bunlar gönül dünyamın isyanıdır" dedi.


Türkiye'de kin ve nefret tohumu atmak isteyenlerin bulunduğunu öne süren Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta buna cevap verelim. Bizim istikrarımıza göz koyanlara asla fırsat vermeyelim. Siyaset kalplere kin nefret ekmek değildir. Siyaset adalet, hakkaniyettir. Siyaset hizmet etmekle eş anlamlıdır. Taş üstüne taş koymayanlar siyaset meydanını işgal etmesin" şeklinde konuştu.


Şehit cenazelerinde cami avlularında oy devşirmeciliği yapanların bulunduğunu ileri süren Erdoğan, şehit cenazelerinde kendilerinin de ciğerlerinin yandığını söyledi. Haramzadeler siyasetten tavsiye oluncaya kadar bu ülkeye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Erdoğan, milletin efendisi değil hizmetkarı olduklarını ve farklarının da bu olduğunu kaydetti. Kendilerinin hizmet ehli olduğunu ve Türkiye'nin değişim iradesi istediğini anlatan Erdoğan, "Biz birlik siyasetinden yanayız. Kabile, zümre
siyaseti yapmıyoruz. Mezhep, meşrep siyaseti istemiyoruz" dedi.
İktidarları döneminde eğitim ve sağlık yatırımlarından bahseden Erdoğan, "Bunlar dört dörtlük gericidir. Dünyayı takip etmezler. Bilimi, sanatı takip etmezler" diye konuştu.

habervitrini



Bu haber 882 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,969 µs