En Sıcak Konular

CHP'li Güler: Çarşaflı kadın partimizin aklını bulandırdı

6 Aralık 2012 16:19 tsi
CHP'deki ikinci çarşaf açılımı parti içindeki tartışmaları yükseltti. İzmir milletvekili 'aklımız bulandı' dedi..

CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, CHP'de çarşaflı kadına rozet takılmasının akılları bulandırdığını söyledi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Zonguldak Şubesi'nin, Genel Maden İşçileri Sendikası'nda düzenlediği, 'Türk kadınının siyasetteki yeri' konulu konferansta konuşan CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler, Türkiye'de kadınlarda okuma-yazma oranının erkeklere göre daha geride olduğunu söyledi. Kadınların istihdamdaki payının da çok düşük olduğunu vurgulayan Güler, 75 milyonun yarısını oluşturan kadınların nerdeyse 20 milyonunu ev kadınının oluşturduğunu kaydetti.

BUNLAR ORTAÇAĞ'A AİT GÖRÜNTÜLER

Türkiye'de ve dünyada kadını bir kez daha Orta Çağdaki gibi çalışmayan, yönetim ve siyasette söz hakkı olmayan varlık haline getirme çabaları olduğunu savunan Güler, şöyle devam etti: "Kadın ve erkek eşittir. Erkek giyinir, kadın da giyinir. Kadın bunun üstüne bir de örtünür diyorsanız o zaman kadın ve erkek eşitliğini ortadan kaldırmış oluyorsun. Bizim Cumhuriyet'in kuruluş zamanında buna itirazımız vardı. Şimdi Ak Parti ile gelen dini duyguları istismarla yükselen yeni uygulamalar zamanında da buna itirazımız var. Ne kişilerin tercihleriyle, ne de dini tercihlerle meselemiz olmaz. Ama dini, kişilerin tercihiymiş gibi siyasetine meze edenlere karşı mücadeleden de bir adım geri durmayız. Bizim bu çelişkiyi aşma zorunluğumuz var."

ÇARŞAFLI KADINA ROZET HEPİMİZİN AKLINI BULANDIRDI

Kendi partisinde peçeli ve çarşaflı kadın a rozet takıldığını hatırlatan Güler, sözlerine şöyle devam etti:

"Son zamanlarda bu tartışma konusu oldu. Benim partimde de peçeli ve çarşaflı kadına rozet takma tartışmalarından haberdarsınız. Hepimizin aklını bulandırdı. CHP'ye tercihi ne olursa olsun tüm vatandaşlarımız oy verebilir, sahip çıkabilir. CHP'ye üye olmak ise programını, tüzüğünü benimsemekle mümkündür. CHP'ye üye olmak onurdur ve bir dünya görüşünün savunucusu olmak demektir. Kadın erkek eşittir. Erkek de, kadın da giyinir. Kadına ayrıca örtünmesini söylemek ve bunu kendi siyasetinin mezesi olarak baskı aracı haline getirmek CHP tarafından kabul edilmeyecektir. Biz kadını özgürleştirmeyi hedefleyen bir partiyiz. Bu doğruyu her zaman her ortamda hiç sesimiz titremeden gündeme getirmeye devam etmeliyiz."

CHP'de 2008'de eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın döneminde İstanbul'da çarşaflı kadınlara rozet takılmasının ardından geçen ay da İzmir'in Buca İlçesi'nde 700 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen üye kayıt töreninde çarşaflı bir kadına rozet takılmıştı.

Bu haber 758 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,183 µs