En Sıcak Konular

Leyla Zana kime çalışıyor?

20 Temmuz 2007 16:24 tsi
Leyla Zana kime çalışıyor? Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana fütursuz açıklamalarına devam ediyor. Zana, Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bağımsız milletvekili adaylarına destek verilmesi amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada bakın ne istedi...

Zana: Artık Türkiye'nin eyaletlere bölünme vakti geldi
     
Kapatılan DEP’in eski milletvekili Leyla Zana, "Artık Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap" diye konuştu.
     
Zana, Iğdır Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bağımsız milletvekili adaylarına destek verilmesi amacıyla düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, toplumun artık kendi kendini yönetmesi için rafa koyulan yerel yönetimler yasasının bir an önce yürürlüğe konulması gerektiğini ifade etti.
     
"Kürtlerin isteklerinin Ankara tarafından görülmediğini" öne süren Zana, şunları konuştu:
     
"Kürtler 1999 İmralı süreci ile bir stratejik değişiklik yaptı. Dediler ki sınırları çizmeye gerek yok, halklar birlikte el ele gönül gönüle yaşayabilir. Yeter ki yönetici kadro bunu görebilsin çatışmasız, kavgasız halkımız bu süreci destekledi. 8 yıl bunu uygulamaya çalıştık.
     
Siz ne yaptınız, hiçbir şey. Bir iki adım attınız geri çekildiniz." TRT’ye de 45 dakika Kürtçe program konulduğunu ve milli kıyafetlerin serbest bırakıldığını anımsatan Zana, "Bunları yapacaktınız da şimdiye kadar neden yasakladınız" diyerek, şöyle devam etti:
     
"Bu acıya ne gerek vardı. Demek ki doğru olanın önüne geçemezsiniz.
     
Şimdi yapmanız gereken ilk şey genel bir af çıkarmanızdır. İkincisi, Osmanlının kuruluşundan bugüne kadar olması gereken Kürdistan eyalet sistemine geçmenizdir. Diğer bölgelere de eyaletler kur. Bu ülkenin bölünmesi demek değil, aksine ülkenin bütünleşmesi bir arada yaşaması demektir. Her Kürt yaşadığı toprağın adını bilir onu asla göz ardı etmez. Tarihin sayfalarına kaydırmaz. Bunun için Türkiye’nin eyaletlere bölünme zamanı gelmiştir. Ankara, Türkiye’yi eyaletlere böl ve Kürdistan eyaletini kur. Cumhuriyetin kuruluş sürecinde yapamadığını şimdi yap." Zana, konuşmasının bir bölümünü ise kürtçe yaptı.
     
Bu arada, mitinge katılanların terör örgütü PKK ele başı lehine sloganlar atması dikkat çekti.
     
milliyet

Bu haber 538 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,463 µs