En Sıcak Konular

Tekin: Yüreğimin parçalandığı bir fotoğraf

6 Aralık 2012 13:35 tsi
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, ''Al sana muhteşem Türkiye'' adını verdiği toplantıda, yoksulluğu çeşitli illerde çekilmiş fotoğraflarla anlattı.


Tekin, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, fotoğrafların, ''öteki Türkiye'yi'' anlattığını belirterek, Ankara'da çekilen bir fotoğrafı gösterirken, ''Burası Çukurambar'da. İki Bakanın oturduğu yere yakın. Sadece camlarını açacaklar ve öteki Türkiye'yi görecekler'' dedi.

İş kazalarına ilişkin fotoğrafları da sergileyen Tekin, Erzurum'da donarak yaşamını yitiren 5 işçiyi örnek gösterdi. Tekin, hiç kimsenin, bu işçilerin ailelerinin ne yeyip içtiği ile ilgilenmediğini söyledi.

İstanbul'da da aynı yoksulluk manzaralarının olduğunu ifade eden Tekin, Avrupa Kültür Başkenti'nde adeta dram yaşandığını kaydetti.

Tekin, başka bir fotoğrafı gösterirken, ''Yüreğimin parçalandığı bir fotoğraf. Bu çocuklar sabahın dördünde, 20 lira için amale pazarında bekliyor. Gideceği yer bile belli değil. Bu çocukların okulda olması gerekmiyor mu?'' diye konuştu.

AK Parti'li yetkililere seslenen Tekin, ''2001 yılında Başbakan, partisinin tanıtımın yaparken söylediği üç cümle var. 'Ötekilerimiz olmayacak' demişti Sayın Başbakan. 'Yoksulluk, yolsuzluk ve yasak olmayan bir Türkiye' demişti. Ancak işte muhteşem Türkiye manzarası bu'' dedi.

Gürsel Tekin, bu manzaraları belirlemek için 81 ilde çalışma yapacağını ve daha sonra bunları kamuoyu ile paylaşacağını söyledi.

Fotoğrafları bütçe görüşmelerinde de paylaşabileceğini, bazı bakanlara da göndermeyi planladığını anlatan Tekin, ''Mesela Sayın Arınç'ın bu konuda nasıl vicdanlı olduğunu biliyorum. En azından Çukurambar'da oturduğu evin camını açtığında onun da rahatsız olabileceği manzarayı görebileceğine inanıyorum. Sayın Fatma Şahin'e de göndereceğim'' diye konuştu.

AA



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,889 µs