En Sıcak Konular

''Bizimle ilgili tüm planları boşa çıkardık''

6 Aralık 2012 13:05 tsi
''Bizimle ilgili tüm planları boşa çıkardık'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen ''Türkiye İnovasyon Haftası''nın açılışında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "Bizimle ilgili tüm planları boşa çıkarıyoruz. Bize giydirilmek istenen o dar elbiseyi reddediyor artık ufkumuzun sınırlarını aşıyoruz" dedi.
 
Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin genç, dinamik, üretken, çalışkan, zeki bir iş gücüne sahip olduğunu vurgulayarak, "Bizimle ilgili tüm planları boşa çıkarıyoruz. Bize giydirilmek istenen o dar elbiseyi reddediyor, bugün artık kalıplarımızı, bugün artık ufkumuzun sınırlarını aşıyoruz" dedi.

"Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin 'Made in Turkey' görürsünüz" diyen Erdoğan, "Şunu herkes bilsin ki, bu dünya üzerinde artık biz varız, Türkiye var ve inşallah ebediyyen de var olacak. Biz, hiçbir konuda, ama hiçbir konuda kompleks sahibi olamayız. Biz ezik olamayız. Biz, kendisine güvensizlik içinde bir millet olamayız" şeklinde konuştu.

Tarih entrikadan ibaret gösteriliyor

Gençlerin tarihi doğru şekilde okur ve anlarsa, ecdadını doğru şekilde tanırsa, o zaman gençliğin önünde hiç kimsenin duramayacağını belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Birileri, bizim tarihimizin savaştan, kılıçtan, entrikadan, iç çekişmelerden, maalesef haremden ibaret olduğunu iddia ediyor. Fetih dediğiniz kavram, kusura bakmayın, savaşarak, birilerinin boynunu kopararak, işgal ederek, sömürmek için yeni topraklar elde etme girişimi değildir. Fetih, tam tersine, kapılardan önce kalpleri açma girişimidir..Ama, bizim tarihimizi şekillendiren, bizim tarihimize damga vuran, bizim medeniyetimize yön veren kalemden ve kitaptan hiç kimse bahsetmiyor, bahsetmek istemiyor"
 
Bu millet tekeden bile süt çıkarır
 

Erdoğan, on yıllardır, yüzyıllardır ''yapamazsınız, başaramazsınız'' denilerek, acı reçeteler empoze edildiğini ifade ederek, ''Biz, şu son 10 yılda, yapabildiğimizi, başarabildiğimizi her alanda dünyaya gösterdik. Her zaman söylüyorum. Bu millet, isterse, azmederse atalarımızın dediği gibi tekeden bile süt çıkarır. Biz bu anlayışla hareket edeceğiz'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, ''Türkiye'nin çözüm bekleyen sorunları, karşılanmayı bekleyen ihtiyaçları için daha fazla inovasyona, dolayısıyla bu konuda emek sarf edecek daha çok insana ihtiyacımız var'' diye konuştu.
 
aa


Bu haber 778 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,242 µs