En Sıcak Konular

Ellerindeki en güçlü silah

6 Aralık 2012 12:13 tsi
Ellerindeki en güçlü silah "Türk-Kürt ilişkilerini bozulmasını isteyen kanatlar açısından en önemli şey..."

TRT Haber'de yayınlanan Açı programında konuşan Deniz Ülke Arıboğan, fezlekeleri Meclis'e gönderilen BDP’li 9 milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk’un dokunulmazlıklarıyla ilgili işletilecek süreç hakkında önemli tespitlerde bulundu:

"Olaya siyasi boyuttan bakılırsa, şunu tespit etmek gerekiyor: BDP vekiller dokunulmazlıklarının kaldırılmasını hakettiler mi? Sadece teröristler ile kucaklaşmaları değil. Halka silahlanın çağrısı yapan vekiller de var. Teröristler ile çok yakın ilişkileri olduğunu tespit edebildiğiniz durumlar söz konusu. Bu anlamda dünyanın her yerinde dokunulmazlıkları kalksın mı diye tereddüt konusu olur. Fakat Türkiye şartlarında baktığınız, akil bir terörle mücadele siyaseti açısından değerlendirdiğiniz zaman, meşru zeminlerin kapatılmasının her zaman gayri meşru zeminleri kuvvetlendirdiğini görmeniz gerekir. İnsanların ya legal siyaset zemininde, ne derlerse desinler, ne yaparlarsa yapsınlar, orada kalmalarını sağlamak lazım. Yani eline silah almadan, bu şekilde de bir mücadele yürütebileceklerini insanlara göstermeniz lazım. Ya da bunları da teröristler ile ilişkili diye tamamen bertaraf edersiniz, ki bu daha önce de denendi, o zaman çok ağır bir baskı oluşturmanız lazım.

Bu bir mücadele. Karşı tarafınızda da hiçbir strateji uygulanmıyor değil ki. Bilinçli uyguluyorlar. Dokunulmazlıkları kalksın diye yapıyorlar. Teröristle kucaklaşmalarının bir sebebi var. Üstelik basını da yanlarında götürüyorlar. "Onların gözü önünde yapalım ki, Türk halkı çıldırsın, kamuoyu delirsin, devlet ağır bir baskı hissetsin ki, dokunulmazlığımız kalksın, biz de halkı ayaklandıralım" - Bu işin sürmesini, Türk-Kürt ilişkilerini bozulmasını isteyen kanatlar açısından en önemli şey devleti sertleştirmek. Devlet şefkatli davrandığı, halkı ile yakınlaştığı sürece o halktan olumlu bir geri bildirim olacaktır. Şu anda farz edin ki, milletvekilleri içeri atıldı. Ne olacağını zannediyorsunuz? Öbür taraf sokaklara dökülecek, bu taraf çok mu rahat edecek? Böyle bir şey yok. BDP'liler şunu biliyor, ellerinde güçlü bir silah var. Türkiye devleti ortalık karışmasın istiyor, onlar da ortalık karışsın istiyor. Bundan daha güçlü bir silah olabilir mi?" 



Bu haber 1,640 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,895 µs