En Sıcak Konular

Devler Ligi'nin 'Yılmaz Aslanlar'ı: 1-2

6 Aralık 2012 10:00 tsi
Galatasaray, Devler Ligi'nde kinci turda... Sarı-Kırmızılar, yenik duruma düştüğü Braga maçından Burak Yılmaz ve Aydın Yılmaz ikilisinin golleriyle sahadan 2-1 galip ayrıldı. Gruptan ikinci olarak çıkan G.Saray, Fatih Terim yönetiminde ilk kez gruptan çı

Braga: 1 - Galatasaray: 2

MAÇIN KARNESİ

Stat: Estadio Municipal de Braga

Hakemler: Nicola Rizzoli, Renato Faverani, Andrea Stefani (İtalya)

Braga: Quim, Leonardo Salino, Nuno, Vinicius, Elderson, Ruben, Custodio (Dk. 79 Hugo Viana), Mossoro, İsmaily, Eder (Dk. 86 Carlao), Alan

Galatasaray: Muslera, Eboue, Nounkeu, Semih, Riera, Selçuk İnan, Emre (Dk. 69 Umut Bulut), Felipe Melo, Hamit Altıntop (Dk.46 Aydın), Elmander (Dk.46 Ambrabat), Burak Yılmaz

Gol: Dk. 32 Mossoro (Braga), Dk. 58 Burak Yılmaz, Dk. 78 Aydın Yılmaz (Galatasaray)

İLK YARIDAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, arka arkaya yaptığı pas hatalarıyla rakip takıma çok sayıda gol pozisyonu verdi. 32. dakikada Felipe Melo'nun hatasını Mossoro affetmedi ve takımını 1-0 öne geçirdi. Son vuruşlarda başarısız olan Portekiz ekibi, kaleci Muslera'ya takıldı ve farkı açamadı.  

Oyun kurmakta zorlanan sarı-kırmızılı takım ise ilk ciddi atağını 26. dakikada gerçekleştirdi. İlk yarı boyunca rakip kaleye sadece üç şut çekebilen Galatasaray, soyunma odasına mağlup girdi.

3. dakikada Galatasaray'ın arka arkaya pas hataları sonrasında Ruben ile atağa geçen Braga'da, ceza sahasında topla buluşan Mossoro'nun şutunu kaleci Muslera kurtardı.

13. dakikada sağ kanattan gelişen Braga atağında, Mossoro'nun topla buluşmasına Galatasaray defansı izin vermedi ve tehlikeli bir pozisyonunun oluşması önlendi.

15. dakikada Braga'nın atağında, Galatasaray ceza sahasında Eder'in şutunda, topa kayarak ayak koyan Melo, tehlikeli bir pozisyonu önledi.

16. dakikada yine ev sahibi takımın atağında, Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambolde önüne düşen topa Salino sert vurdu. Defansa çarpan meşin yuvarlak kornere çıktı.

23. dakikada Braga'da Elderson'un sol kanattan yaptığı ortada, ceza sahasında topu kontrol eden Eder, müsait olmasına rağmen kötü bir vuruş yaparak topu auta gönderdi.

26. dakikada Galatasaray'ın ilk tehlikeli atağı gerçekleşti. Sol kanattan topu alan ve rakip ceza sahasına kadar giren Burak Yılmaz'ın vuruşunda kaleci Quim, meşin yuvarlağı kornere çeldi.

32. dakikada Braga'nın atağında Melo'nun hatasıyla topla buluşan Mossoro, ceza sahası dışından düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

39. dakikada Selçuk İnan'ın kullandığı serbest vuruşta, kaleci Quim uzanarak topu auta gönderdi.

İlk yarı, Braga'nın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN DAKİKALAR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ikinci yarıya Elmander'in yerine Ambrabat, Hamit'in yerine de Aydın'ı oyuna dahil ederek başladı. Özellikle Ambrabat ile hücumlara daha etkili çıkan Galatasaray, aradığı ilk golü 58. dakikada Burak Yılmaz'dan buldu. Beraberliğin ardından rakibi karşısında üstünlüğü ele geçiren Galatasaray, 78. dakikada Aydın Yılmaz'ın golüyle öne geçti. Braga'nın etkili oyuncusu Mossoro'yu durdurmayı başaran sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkma hırsını ikinci yarıda sahaya yansıttı.

Galatasaray'ın ikinci golünün ardından Bragalı taraftarlar, takımlarını protesto etmek için beyaz pankartlar açtı.    

İlerleyen dakikalarda her iki takımın karşılıklı atakları skoru değiştirmedi ve maç Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Galatasaray, Şampiyonlar Ligi(H) Grubu'nda puanını 10'a çıkardı ve son 16 takım arasına kaldı.

50. dakikada Braga'nın sol kanattan atağında, kale çizgisine kadar inen İsmaily'nin yerden ortasında, Galatasaray savunması topu kornere gönderdi.

52. dakikada ani gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasının ortasında topla buluşan Emre Çolak, topu iyi bir kontrol edemedi ve pozisyonu değerlendiremedi.

58. dakikada sol kanattan Ambrabat'ın güzel ortasına aynı güzellikte kafa vuran Burak Yılmaz, üopu filelere göndererek skoru 1-1 yaptı.

64. dakikada sağ kanatta gelişen Galatasaray atağında, rakip ceza sahasına kadar giren Eboue, müsait bir pozisyonda olmasına rağmen dengesini kaybetti ve topa kötü vurarak önemli bir gol pozisyondan yararlanamadı.

66. dakikada Braga'nın sol kanattan geliştirdiği atakta, İsmaily, ceza sahasına girer girmez topa sert vurdu ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

78. dakikada Selçuk'un topuk pası sonrasında solda topla buluşan Riera'nın ortasında, rakip ceza sahasının sağında Melo topla buluştu. Bu futbolcunun şutunda kaleci Quim'den dönen topu Aydın tamamladı ve Galatasaray 2-1 öne geçti.

90. dakikada Burak Yılmaz'ın ceza sahasında sert vuruşunda top direkten döndü.

Karşılaşma, Galatasaray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.

Burak Yılmaz, attığı golle bu sezon Şampiyonlar Ligi'ndeki gol sayısını 6'ya çıkardı. Burak, Şampiyonlar Ligi'nde bir sezonda en fazla gol atan Türk futbolcu olarak tarihe geçti.



Bu haber 589 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,477 µs