En Sıcak Konular

Latife Tekin'in akademisine baskın

20 Temmuz 2007 15:34 tsi
Latife Tekin'in akademisine baskın Latife Tekin'in yıllarca emek harcayarak kurulmasına önemli katkıda bulunduğu ve yöneticiliğini yaptığı Gümüşlük Akademisi'nde iki gün önce narkotik araması yapıldı. Arama izni veren mahkeme kararındaki ''bazı enteller'' ifadesi tepki yarattı.

Gümüşlük Akademisi Sanat, Kültür, Ekoloji ve Bilimsel Araştırma Merkezi Vakfı Başkanı Ahmet Filmer ve Genel Sekreter Tekin, yazılı bir açıklama yaparak, operasyondan kaynaklanan mağduriyetlerinin tazmini için yasal yollara başvuracaklarını, haklarını sonuna kadar arayacaklarını bildirdi.


6 saatlik operasyon
Vakıftan dün yapılan açıklamaya göre operasyon, kimliği belirsiz bir kişinin telefon ihbarı gerekçe gösterilerek, Bodrum Cumhuriyet Savcılığı'nın talebi üzerine alınan bir arama kararına dayandırıldı.
Altı saat süren operasyona bölge jandarma birimleri, Bodrum Emniyet Müdürlüğü Narkotik görevlileri ve bir narkotik köpeği katıldı. Operasyon sonucunda iddia ve isnat edilen suçlamalara ilişkin herhangi bir bulgu ve kanıta rastlanmadığı saptandı.
Filmer ve Tekin de basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "İddia edilen haksız ve yersiz suçlamalar neden gösterilerek yapılan bu operasyon, vakfın amacı, geçmişi, çalışmaları göz önüne alındığında, biz kurum yöneticilerini ve gönül bağı içinde olduğumuz, mahkeme kararında 'bazı enteller' olarak aşağılanan dostlarımızı aşırı derecede rahatsız ve rencide etmiştir. Kimliği belirsiz bir kişinin asılsız ihbarıyla, gerek kurumumuza, gerekse şahsımıza yönelik suçlamalara ilişkin bazı kanıtların olabileceği kanaatinin ve bunun için bir operasyon yapılması yolundaki kararın cumhuriyet savcısı ve ceza mahkemesi yargıcında nasıl oluşabildiği, bu operasyonun asıl amacının ne olduğu, yanıtlanmasını beklediğimiz sorulardan sadece bazılarıdır.


 12 yıllık düşünce çiftliği

Gümüşlük Akademisi Sanat, Kültür, Ekoloji ve Bilimsel Araştırma Merkezi Vakfı, 1995'te Bodrum Gümüşlük'te kuruldu. "Uluslararası kültür elçiliğini misyon edinen" kuruluş, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nce de sürekli denetleniyor.

 

Tekin: Yanlı olarak duyuruldu

Latife Tekin, operasyonun sanki önceden haber verilmişçesine ve görüş alınmadan yerel medyada tek taraflı işlendiğini ve yanlı şekilde kamuoyuna duyurulduğunu söyledi.

Milliyet



Bu haber 508 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,737 µs