En Sıcak Konular

Mehmetçiği harekete geçiren istihbarat!

5 Aralık 2012 14:10 tsi
Bölücü terör örgütü PKK'lı teröristlerin Kandil'in emriyle, İskenderun Limanı veya İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na yönelik olarak büyük bir eylem yaparak, Türkiye ekonomisine darbe vurmayı planladığı öğrenildi. Amanoslar'da 5 grup halinde hepsi öz

Son dönemde Amanoslar kırsalında güvenlik güçleri halktan aldığı destekle çok sayıda başarılı operasyonlara imza atmıştı. Geçtiğimiz Pazar akşamı Adana Jandarma Bölge Komutanlığı'nın koordinatörlüğünde Jandarma Özel Harekat ile Polis Özel Harekat birimlerince Osmaniye, Gaziantep ve Hatay bölgelerinde(Amonoslar) büyük çaplı bir operasyon başlatılmıştı. Operasyonun ayrıntıları ile elde edilen bilgilere Akit ulaştı.

TERÖRİSTLER AMANOSLAR'DA KISKAÇTA

Edinilen bilgilere göre, Jandarma ve polis işbirliğiyle, Amonoslar teröristlerden temizleninceye kadar operasyonlar devam edecek. Halk destekli başlatılan operasyonlarda önemli başarılara imza atan Adana Jandarma Bölge Komutanlığı bölgede bulunan vatandaştan, sağ olarak yakalanan teröristlerden ve diğer istihbarat kaynaklarından aldığı yeni bilgilerle bu kez daha geniş kapsamlı bir operasyon başlattı.

JANDARMA POLİS BİRLİKTE

Hatay, Osmaniye ve Gaziantep illerini kapsayacak şekilde Amanos Dağlarında halen devam eden operasyona çok sayıda Jandarma Özel Harekat(JÖH), Polis Özel Harekat(PÖH) ve Jandarma Komando birliği katıldı.

Kışlalardan çıkan asker ve polis kırsalı adım adım taramaya başladı. Operasyona eğitimsiz askerler yerine özel birlikler katıldı. Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından yönetilen operasyona Jandarma Özel Harekat(JÖH), Polis Özel Harekat(PÖH) veKomando birliklerinde görevli yaklaşık 1500 kişilik güvenlik gücü katıldı.

HAVA DESTEKLİ OPERASYON

Halen devam eden operasyonun, şuana kadar bölgede yapılan en geniş kapsamlı operasyon olduğu söyleniyor. Helikopterler ve İnsansız hava araçlarının da kullanıldığı operasyonda İnsansız Hava Araçları(İHA) her türlü hareketliliği komuta merkezine iletiyor. Alınan görüntüler değerlendirildikten sonra anında operasyon birliklerine ve bölgede hazır bekleyen Silahlı Kobra Helikopterlere iletilerek bölgenin ateş altına alınması sağlanıyor.

Son dönemde bölgede yapılan başarılı operasyonlarda 13 ölü, 5 sağ olmak üzere toplam 18 terörist etkisiz hale getirildi.Yapılan operasyonlarda yüklü miktarda kullanıma hazır patlayıcı madde, çok sayıda mühimmat, silah, telsiz, yaşam malzemesi ve örgütsel doküman ele geçirildi.

PKK PANİKTE

Yapılan başarılı operasyonların bölgede faaliyet gösteren terör örgütünde şok etkisi oluşturduğu terörist konuşmalarına da yansıdı. İstihbarat raporlarına göre, teröristlerin kendi aralarında yaptığı konuşmalarda son dönemde askerin strateji değişikliği yaptığını, bölgede sıkça dolaştığını, derinliklerde pusular atarak beklenmedik yer ve zamanda karşılarına çıktıklarını ifade ederek, kendilerine ciddi zayiatlar verdiğini söylüyorlar. Kış üslenmesine girmeye hazırlanan terör örgütünün bu durumundan yararlanmak isteyen güvenlik güçleri icra ettiği büyük çaplı operasyon ile bölgede teröristleri iyice kıskaca almayı amaçlıyor.
Kasım ayında Hatay ve Osmaniye'de 4 terörist etkisiz hale getirilmiş, çok sayıda mühimmat ele geçirilmişti. Operasyonlarla bölgedeki işbirlikçi ağı önemli oranda deşifre edilirken, örgütün bölgede oluşturduğu 32 gömme tipi deponun yeri tespit edilmişti. Yine operasyonlar sonucunda örgütün bölge sorumlularınca kullanılan 4 büyük telsiz ve şifreleri ele geçirilmişti.

İŞBİRLİKÇİ AĞI TAMAMEN DAĞITILACAK

Edinilen bilgilere göre, Kandil'deki PKK elebaşlarından Fehman Hüseyin Amonoslar'daki teröristlere etkili eylem yapılması konusunda talimat vermeye devam ediyor. Bu operasyonlarla teröristlerin eylem yapmalarına fırsat verilmeden, kış hazırlıkları bozularak, işbirlikçi ağı tamamen dağıtılacak. Amanoslar, Suriye'nin de desteği ile PKK açısından büyük önem kazandı. Yurt içine ve büyük şehirlere gönderilen patlayıcı ve özel eğitilmiş teröristler bu bölge üzerinden gidiyorlar. Irak ve Suriye kuzeyini kapsayarak Akdeniz'e açılacak bir Kürt koridoru oluşturma fikrinin hayata geçirilmesi açısından Türkiye'nin Amonoslar'da sıkıştırılması ve bölgenin kontrol altında tutulması PKK kadar Barzani'nin de destek verdiği önemli bir amaç. Son olarak Gaziantep patlamasını yapan Firas kod isimli Murat Filiz buradan gelerek, eylemi yapmış ve Amonoslar'a geri dönmüştü.

BÜYÜK EYLEM HAZIRLIĞI İSTİHBARATI

Yapılan operasyonlar sonucunda, PKK'lı teröristlerin Kandil'in emriyle, İskenderun Limanı veya İskenderun Demir Çelik Fabrikası'na yönelik olarak büyük bir eylem yaparak, Türkiye ekonomisine darbe vurmayı planladığı öğrenildi. Bölgede 5 grup halinde hepsi özel eğitilmiş 60-65 terörist bulunduğu tespit edildi.

AKİT

Bu haber 708 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,984 µs