En Sıcak Konular

Ermeni sergisine karşı Türk sergisi

5 Aralık 2012 12:39 tsi
Danimarka’da Ermenistan Büyükelçiliği ile Danimarka Kraliyet Kütüphanesi işbirliği ile açılan “Ermeni Soykırımı ve İskandinavya Tepkisi’ (Armenian Genocide and Scandinavian Response) isimli sergi Türkiye’nin tepkisine sebep oldu.

Danimarka Kraliyet Kütüphanesi yetkilileriyle iletişime geçen Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği, 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili Türkiye’nin bakışını yansıtan bir serginin açılmasını talep etti. Danimarka Kraliyet Kütüphanesi, Türkiye’nin talebini kabul etti. Aynı mekânda ve aynı şartlarda Türkiye’nin karşı sergisi açılacak.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yayınlayan Kopenhag Büyükelçisi Berki Dibek, “Danimarka’da Kraliyet Kütüphanesi’nde 6 Kasım 2012 tarihinde ‘Armenian Genocide and the Scandinavian Responce’ başlıklı bir sergi açılacağının öğrenilmesi üzerine Direktör Erland Kolding Nielsen ile bir görüşme gerçekleştirerek, konuya ilişkin değerlendirmemizi aktardım ve adı geçenle önümüzdeki dönemde, aynı mekanda, Büyükelçiliğimiz tarafından 1915 olayları konulu bir sergi açılması hususunda mutabık kaldık. Söz konusu serginin hazırlıkları sürmektedir.” dedi.

Diğer yandan Danimarka medyasına konuşan Ermenistan’ın Kopenhag Büyükelçisi Hrachya Agha-Janyan, Kraliyet Kütüphanesin’den Türkiye tarafından açılacak sergiyi iptal etmesini istedi. Agha-Janyan, “Yetkililerin konuyu yeniden değerlendirmesini bekliyoruz. Kraliyet Kütüphanesi Türkiye’nin baskılarına boyun eğmemeli.” dedi.

Danimarka Kraliyet Kütüphanesi Müdürü Erland Kolding Nielsen ise Türkiye’nin baskısına boyun eğdiklerine dair iddialara sert bir şekilde cevap verdi. Kütüphane olarak baskılara göre hareket etmediklerini belirten Nielsen, “Türkiye’nin Kopenhag Büyükelçiliği ile Ermeni sergisinin kaldırılmasına dair herhangi bir görüşme yapmadık. Yalnızca onlara da kendi bakış açılarından olayı yansıtma imkânı sağladık.” diye konuştu.

Cihan



Bu haber 563 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,951 µs