En Sıcak Konular

CHP'ye ''yolsuzluk'' tepkisi

5 Aralık 2012 11:43 tsi
CHP'ye ''yolsuzluk'' tepkisi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan il başkanları toplantısında konuştu.

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş değil'' dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün AK Parti Genel Merkezi'nde yapılan Milletvekili Değerlendirme ve İstişare Toplantısı'yla ilgili olarak, ''Ekibimizle oturur beraberce kapalı oturum yaparız ki bu yasalar içinde var o ayrı bir konu hele hele siyasetçiler olarak, gruplar olarak  bunun kararını kendimiz veririz, köşe yazarları bunu belirleyecek değil. Hangi makamda olursa olsun hangi gücü, hangi iradeyi, hangi iktidarı elinde bulundurursa bulundursun bizim hareketimiz, bizim davamız her meseleyi istişare, her meselede de korkmadan çekinmeden tereddüt etmeden hakkı, gerçeği söylemeyi gerektirir. Bu istişareleri de Kızılay Meydanı'nda yapacak halimiz yok" dedi.

Kürsüye her çıktığında yolsuzluk diyor

Başbakan Erdoğan, "CHP Genel Başkanı tam 2,5 yıldır, kürsüye her çıktığında 'yolsuzluk' diyor. Biz yola çıkarken 3Y prensibiyle yola çıktık. Yolsuzlukla, yoksullukla, yasaklarla mücadele...Bugüne kadar bir tek yolsuzluğu ispat edebilmiş, belgelendirebilmiş, delillendirebilmiş değil'' şeklinde konuştu.

Erdoğan, ''Türkiye'de AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak bir parti varsa, en son parti sizsiniz. Bize yolsuzluk iftirası atacak olan en son kişi geçmişinde SSK'yı batırmaktan başka marifeti olmayan CHP Genel Başkanıdır. Sen SSK'yı batırdın. Bütün belgeleriyle her şey ortada'' dedi.

O havaalanını yine yapacağız

Hakkari'deki havaalanı inşaatının terör örgütü tarafından engellendiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Ey benim Kürt kardeşim, Hakkarili kardeşim; sana hizmet gelmesini engelleyen bir siyasi partiye nası destek veriyorsun. Bak ben size delille konuşuyorum. Biz size hizmet getirmeye çalışıyoruz. Onlar engelliyor. Duracak mıyız? Durmayacağız. O havaalanını yine yapacağız'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan, ''Bu ülkede terör örgütüyle marjinal sol arasında maalesef bir gönül ilişkisi var. Kimi zaman açık kimi zaman da gizli bir dayanışma var. Son seçimlerde Hakkari'de yaşadığımız gibi... Açık net her şeyi orada gördük'' şeklinde konuştu.
 
Kötü olurmuş

Başbakan Erdoğan, BDP'lilere yönelik fezlekeler konusunda, ''Hukuk devreye girince, demokratik kurallar işletilince, parlamento, yani milli irade sorumluluk üstlenince aynı BDP'yi mazlum olmakla, mağdur olmakla, itilmiş kakılmış olmakla niteleyebiliyorsunuz. Bu ne biçim anlayıştır? 'Sonrası çok daha kötü olur'muş. Bak, bir de tehdit ediyor. Bu ülkede o zaman hukuk niye var? AK Parti iktidarı niye var? Benim vatandaşım sokağa çıkmasın diye mi var?'' dedi.
 
BDP'nin bir siyasi aktör olmak istiyorsa, sorunun çözümüne katkı yapmak istiyorsa meşru siyasetin dilini, araçlarını kullanmak zorunda olduğunu belirten Erdoğan, ''Aksi halde siyasi muhataplık iddiasında bulunamaz. Bulunsa da ciddiye alınmaz. Şunu artık herkesin görmesi gerekiyor. Terör ve şiddet bir hak arama mücadelesi ve yöntemi değildir. Terör, örgütün kendini var etme biçimidir. İşte bunların dillerinden düşürmedikleri barışın, önündeki en önemli engel şiddetin ta kendisidir'' diye konuştu.
 
Erdoğan, Kürt kökenli vatandaşlara seslenerek, ''Alnı secdeye varan bir insan, 'la ilahe illallah' diyen bir insan, kalbinde merhamet, kalbinde kutsalı olan, kalbinde yaradanın sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi? Soruyorum size'' dedi.
 
Başbakan Erdoğan,''Bugün hiçbir kutsalı olmayan terör örgütüne sempati duyan, Selahaddin Eyyubi'nin hatırasını çiğner. Dini değerleri ayaklar altına alan terör örgütüne, kalbinde muhabbet besleyen birisi Ahmed-i Hani'nin hatırasını çiğner'' ifadelerini kullandı.

aa



Bu haber 611 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,086 µs