En Sıcak Konular

10 milyon 400 bin emeklinin maaşı evine gelecek!

5 Aralık 2012 10:55 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sosyal güvenlik sisteminin sorunlarını çözecek kanunu düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunduklarını söyledi. SGK Başkanı Acar ise emeklilere güzel haber verdi.

Kanun 10 maddelik olduğunu ifade eden Çelik, “Çalışanlarımızın ve sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye büyük önem sağlayacak bir düzenleme.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, SGK 3. Olağan Genel Kurulu'na katıldı. Genel Kurul'a ayrıca Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar ile birlikte Türk-İş, Hak-İş, DİSK, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, KESK, Türkiye Emekliler Derneği, Tüm İşçi Emeklileri Derneği ve Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, TZOB, TESK ve TOBB delegeleri katıldı.

Hükümet olarak son 10 yılda önemli çalışmalara imza attıklarını söyleyen Faruk Çelik, bu projelerin en önemlisinin sosyal güvenlik alanında atılan adımlar ve sosyal güvenlik reformu olduğunu kaydetti. Sosyal Güvenlik Reformu'nun siyasi açıdan bakıldığında riskli bir reform olduğunu kaydeden Çelik, “Çünkü bu reform yaş, prim gün sayısı, aylık bağlama oranı gibi temel parametrelerde değişiklik içermekteydi. Bu riski göze aldık ve sadece elimizi değil bedenimizi, gövdemizi taşın altına koyduk. Çünkü biz gelecek seçimler için değil gelecek nesiller için siyaset yapmanın en doğru yol olduğu inancındayız.” şeklinde konuştu.

Kimsenin sosyal güvenlik alanında hamaset beklememesi gerektiğini ve sosyal güvenlik alanında hamasetin gelecek adına felaket olacağın anlatan Çelik, “Sosyal Güvenlik reformu 4 yıldır yürürlükte. 2008'den bugüne çok şey değişti. Aktif sigortalı sayısı 15 milyondan 18 milyona çıktı. Pasif sigortalı sayısı 8,7 milyondan 10 milyona yükseldi.” dedi.

Kayıt dışı istihdamın son dönemlerde yüzde 53'lerden yüzde 38'lere düştüğünü vurgulayan Çelik, “2023 hedeflerinde kayıt dışı istihdamın yüzde 15'lere düşürülmesi var. Kayıt dışılık tümden kayıt dışılık ve kayıt içindeki kayıt dışılık olmak üzere şekilde gerçekleşiyor. Yerinden hizmet ve en yakın yerden hizmet sunmaya çalışıyoruz. Bugün itibariyle TBMM'ye sevk edilen sosyal güvenlik sisteminin sorunlarını çözen düzenlemeyi Meclis'e göndermiş bulunuyor. Bu hafta büyük ihtimalle Perşembe günü meclisin çalışma takviminde bir aksilik olmazsa yer alacak. Perşembe günü komisyonda ve akabinde genel kurulda görüşülecek bir düzenleme. 10 maddelik bir reform ama çalışanlarımızı önünde veya sosyal güvenlik şemsiyesi altındaki vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye büyük önem sağlayacak önemli bir düzenlemeyi meclise taşımış bulunmaktayız.” açıklamasında bulundu.

10 MİLYON 400 BİN EMEKLİYE MAAŞI EVİNDE VERİLEBİLECEK

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Fatih Acar, 2008 yılında son 30 yılın en önemli reformlarından biri olan nüfusun tamamına eşit ve kolay erişilebilir Genel Sağlık Sigortası (GSS) uygulamasına geçildiğin söyledi. 1 Ocak 21012 tarihi ile yeşil kartlılarında kapsama alınmasıyla birlikte nüfusun tamamının sosyal güvenlik şemsiyesi altına alındığını kaydeden Acar, “25 bin çalışanımızla o tarihten bugüne önemli değişimlere imza attık. Kurumsallaşma, mevzuat çalışmaları ve merkez ve taşra teşkilatları yapılandırılması konusunda çalışmalar yürüttük. Bürokrasiyi ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yapıldı. TC kimlik numarası ile ülkemizdeki tüm hastanelerden hizmet alınabilecek bir hizmeti devreye soktuk. Tüm emekli vatandaşlarımıza emekli aylıklarını evlerinde ödeyebileceğimiz bir sistemi başlattık. 10 milyon 400 bin emeklimiz istediği anda dilekçelerini verdiği anda emekli aylığını evinde ödeyebileceğimiz bir ana geldik.” diye konuştu.

CİHAN


Bu haber 574 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,931 µs