En Sıcak Konular

Karayolu terörünün bilançosu ağır

20 Temmuz 2007 14:57 tsi
Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre geçtiğimiz hafta trafik kazası bilançosu ağır oldu. Meydana gelen 82 ölümlü trafik kazasında 104 kişi öldü, 147 kişi yaralandı

Emniyet Genel Müdürlüğü’nden haftalık olarak yapılan yazılı açıklamada son bir hafta içinda trafik kazalarında 104 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Açıklamada, Türk İnterpolü tarafından arananlardan İtalya’da yakalan Mehmet Yaşar Sarıca, Almanya’da yakalanan Halil Doğan ve Ukrayna’da ele geçirilen Elmar Sharipov’un Türkiye’ye iadesinin gerçekleştirildiği belirtildi.

Türkiye'de geçen hafta meydana gelen 238 mali suçlara yönelik olayda 610 kişinin gözaltına alındığının ifade edildiği açıklamada, bu kişilerle beraber 10 adet pasaport, 12 nüfus cüzdanı, çok miktarda sahte Dolar, Euro ve YTL, 85 bin 444 paket kaçak sigara, bin 77 şişe içki, 1 adet otomobil, 82 bin 444 litre akaryakıt, 45 adet tarihi eser ve 152 adet sikke ele geçirildi.

Uyuşturucuya yönelik operasyonlarda ise 81 olayda, 147 kişi adli mercilere sevk edildi. Bu kişilerle beraber 8 kilo 715 gram eroin, 126 kilo 918 gram esrar, 394 gram kokain, 276 ecstacy ve 20 adet sentetik ecza ise imha edildi.

Organize suçlara yönelik çalışmalarda ise geçen hafta 3 operasyonda 78 kişinin adliye gönderilirken, operasyonlarda 15 tabanca, 3 av tüfeği, 5 kurusıkı tabanca, 5 kesici-delici alet ve 9 adet sahte kimliğin ele geçirildiği açıklandı.

Türkiye genelinde meydana gelen 327 asayiş olayında ise polis bölgesinde 34 kişi hayatını kaybederken, 26 kişi yaralandığı bildirildi. Bu olaylarla ilgili 276 kişi adli makamlara sevk edilirken, terör nitelikli 32 olayda da 92 şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Haber7



Bu haber 274 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs