En Sıcak Konular

Yıldız'dan açıklama

4 Aralık 2012 17:01 tsi
Yıldız'dan açıklama "Biz Irak’ın normalleşmesi ile ilgili geliştirdiğimiz projelerle beraber uğraşıyoruz. Irak’ın neresi olursa olsun yaptığımız bütün projeler Irak’ın tamamına ve tamamının normalleşmesi ile ilgilidir."

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın, Petrol ve Gaz Konferansı'na katılmak üzere yapacağı Erbil ziyareti, Irak hükümetinin uçağın inişi ile ilgili izin vermemesi nedeniyle gerçekleştirilemedi.

Kararın, resmi heyeti taşıyan Başbakanlık uçağının havalandığı sırada gelmesi nedeniyle uçak Kayseri'ye zorunlu iniş yaptı. Bakan Yıldız, bugün sabahleyin hava sahasının kapatıldığının bildirildiğini, ama kendilerinin istisna tutulacağı düşüncesiyle İstanbul’dan hareket ettiklerini açıkladı.

Bakan Taner Yıldız, uçağın Kayseri’ye inmesi üzerine heyette bulunan bazı diplomat ve basın mensupları ile bir restoranda yemek yedi. Burada gazetecilere açıklama yapan Yıldız, “Rusya Devlet Başkanı Sayın Putin’in ziyaretinden sonra Kuzey Irak’ta yapılmakta olan enerji ve doğalgazla ilgili uluslararası toplantıya katılmak üzere bir gün gecikmeli bugün Başbakanlık'tan tahsis edilen uçakla İstanbul’dan hareket ettik. Bugün sabahleyin hava sahasının kapatıldığı bize bildirilmişti. Biz istisna tutulacağımız inancı ile havalandık. Pilotumuz o izni alır diye düşündük. Dışişleri Bakanlığımızın ve bizim girişimimiz vardı havada iken, Kayseri üzerine gelinince bu iznin verilemeyeceği söylendi.” dedi. Y

apacakları toplantının ister Kuzey Irak’ta ister Güney Irak’ta olsun Irak’ın tamamı içinde olduğunu anımsatan Yıldız, sözlerine şöyle devam etti: “Bu iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyorum. Merkezi Irak hükümetindeki meslektaşlarımızın bu konuda hassas olacağına inanıyorum. Biz Irak’ın normalleşmesi ile ilgili geliştirdiğimiz projelerle beraber uğraşıyoruz. Irak’ın neresi olursa olsun yaptığımız bütün projeler Irak’ın tamamına ve tamamının normalleşmesi ile ilgilidir. Farklı algılanmasına ve yanlış algılanmasına bizim de mutlaka söyleyeceklerimiz vardır. Biz iletişim kopukluğunun giderileceğine inanıyoruz. Ankara’ya döneceğiz. Ama önce değerlendirme olacak. Dışişleri Bakanlığımız ile görüşmelerimiz var. Irak ile görüşüyorum. Neler çıkabilir bakacağız.” Taner Yıldız, birçok dev firmanın özel temsilcilerinin dünden itibaren toplantıya katıldığını aktararak, “Toplantı pazartesi başlamasına rağmen bizim Rusya ile olan görüşmeler nedeniyle bugün sadece kapanış konuşması için gidecektim. Durumu değerlendirince ona göre gideceğiz.” dedi.


 Irak'ın kuzeyindeki Bölgesel Kürt Yönetimi, Bağdat Hükümeti’nin Irak hava sahasının özel uçuşlara kapatıldığı yönünde kendilerine herhangi bir bilgilendirmenin yapılmadığını duyurdu.

Uluslararası Enerji Konferansı’na katılmak üzere Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı Erbil’e götüren özel uçağın Erbil havaalanına inişine izin verilmemişti.


Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Sefhin Dizayi, merkezi Bağdat hükümetinin Irak hava sahasının özel uçuşlara kapatıldığını daha önce kendilerine bildirmediği için sorun yaşandığını kaydetti. Dizayi, Bağdat'ın kararına sert tepki göstererek, dün alınan bir kararın bugün kendilerine bildirilmesinin altında başka manaların yattığını ifade etti.

Dizayi açıklamasında, "Bağdat hükümeti yabancı özel uçaklara hava sahasının kapatılma kararını dün almış. Ancak bunu bize bildirmediler. Bakan Bey’in( Taner Yıldız) uçağı havada iken bize bildirildi. Yaşanan sorun bundan kaynaklandı. " dedi.

Bu arada Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu tarafından, günler öncesinden belirlenen program için tüm gerekli diplomatik izinlerin alındığı öğrenildi. 

Cihan



Bu haber 582 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,423 µs