En Sıcak Konular

'Düşmanlığımız dünyadaki Yahudiler'e değil'

4 Aralık 2012 15:36 tsi
'Düşmanlığımız dünyadaki Yahudiler'e değil' HAMAS ve Haniye, Gazze'den yeni mesajlar göndermeye devam ediyor.

Haniye, “Düşmanlığımız dünyadaki Yahudiler’e değil, topraklarımızı gasp edenlere” dedi.

Filistin Başbakanı İsmail Haniye, Gazze’de Bugün Gazetesi'nden Serbest Özden'e özel açıklamalar yaptı. BM kararını olumlu karşıladıklarını belirten Haniye, bu durumun özgür Filistin hakkından vazgeçmek veya taviz şeklinde algılanmamasını vurguladı.

İsrail tarafının barış istemediğini ifade eden Haniye, “Filistin halkı bu konuda çok tecrübeli ve defalarca bunu yaşayarak gördük. Biz görüşmelere ve barışa asla karşı değiliz. Ancak tek istediğimiz insanlarımızın özgür Filistin topraklarında yaşamasıdır” dedi.

Hamas’ın artık terörist listesinden çıkarılma zamanının geldiğine işaret eden Haniye, Flistin topraklarında işgalci ve turist konumunda olanın da İsrail olduğunu kaydetti.

TÜRKİYE’Yi AN BE AN BİLGİLENDİRİYORUZ

Filistin hükümeti olarak ateşkes antlaşmasının sürekliliği için ellerinden geleni çabayı sarf ettiklerini belirten Haniye, ateşkes şartlarını korumak için güvenlik birimlerinin yeterli olduğunu kaydederek şunları söyledi:

“Gerek sınırda gerek temas noktalarında birimler neler yapabileceğinin bilincinde. Karşı tarafın bu antlaşmayı delme eylemlerini biz kaydediyoruz. Bu eylemleri arabulucu olan ve kontrol eden Mısır ve Türkiye’ye an be an bildiriyoruz.

Bu ateşkes antlaşmasına bağlı kalmak için elimizden geleni yaparız. Bu konuda çok kararlıyız. Tarafımızdan antlaşmayı bozacak herhangi davranış biçimlerini önlemeye çalışıyoruz. Ama İsrail gerçek bir barış istemiyor. Filistin halkı bu konuda çok tecrübeli ve defalarca bunu yaşayarak gördük. Aynı zamanda İsrail’in olası bir saldırısına da hazır olduğumuzu söyleyebilirim.”

EN ÜST DÜZEY DEVLET TERÖRÜ

Avrupa’da Hamas’ın terörist bir örgüt olarak nitelendirilmesine de karşı çıkan Haniye şöyle devam etti: “Hamas terörist bir grup değil. Çünkü Hamas, Filistin’de ülkesini ve toprağını savunuyor. Dış ülkelerin huzurunu bozan bir eylemde hiçbir zaman bulunmadı ve bulunmayacak da.

Tam tersi sistematik terör uygulayan İsrail’dir. Amacımız toprağımızı kurtarmak ve barış içerisinde yaşamak. Bu nedenle Hamas’ın terörist örgüt listesinden çıkartılma zamanı geldi. Hamas’ın içinde bulunduğu konum bir kurtuluş örgütü ve uluslararası kanununun benimsemesi gereken bir kurtuluş tavrını takınan bir gruptur. Ayrıca bütün Filistin halkını temsil eden bir kurtuluş ve özgürlük hareketidir.

Biz ve Hamas bu toprakların sahibiyiz. İşgalci ve bu topraklarda turist olan İsrail’in kendisidir. Bizim düşmanlığımız dünyadaki Yahudiler’le değil sadece topraklarımızı gasp edenlerle. İşgalci dünyada enüst düzeydeki devlet terörünü uyguluyor.”

İŞGALCİ GİDECEK VE ÖZGÜR OLACAĞIZ

Avrupa ülkelerinin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Başbakan Haniye, “Davamızı destekleyen her davranışı memnuniyetle karşılıyoruz” dedi.

Avrupa’nın desteğinin kendileri için önemli olduğunu vurgulayan Haniye, “İsrail, yıllardır kendisini bir kurban gibi göstermeye çalıştı. Ancak bu durum, bütün dünyanın bildiği büyük bir yalandan ibarettir. Avrupa’da İsrail’in gerçek yüzünü ortaya koyan her girişimi de kutluyoruz. İsrail mutlaka işgal ettiği topraklarımızdan gitmeli. Bir gün mutlaka gidecek ve Filistin, 34 yıl sonra kendi toprağının sahibi olacak. Ayrıca artık bu ambargonun da ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Biz sadece ve sadece özgürlük istiyoruz. Tek istediğimiz insanlarımızın özgür Filistin topraklarında yaşamasıdır” diye konuştu. (BUGÜN) 

Bu haber 873 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,030 µs