En Sıcak Konular

GP'li kayıp il başkanı ortaya çıkıp kendini savundu, alacaklılar şikayetçi

20 Temmuz 2007 14:51 tsi


GENÇ Parti Genel Merkezi, Nevşehir'de GP İl Başkanı ile birinci ve ikinci sıra milletvekili adaylarının, çeşitli kişi ve esnafa yaklaşık 25 bin YTL borç takarak ortadan kaybolduğu ve İl Başkanı Murat Biçer'in parti merkezindeki tüm kullanım gereçlerini satıp ortadan koybolduğu iddiaları üzerine soruşturma başlattı. Bu arada ortaya çıkıp bir basın toplantısı düzenleyen GP İl Başkanı Murat Biçer, kendisini üçüncü sıra adaylarının kaçtı diye gösterdiğini, kaçmadığını, parti çalışmalarına devam ettiğini söyledi.
      GP İl Başkanı Murat Biçer, Nevşehir Gazeteciler Cemiyeti'nde kendisi ve partisine yönelik iddiaları yanıtladı. 3 gün önce özel işleri için şehir dışına çıktığını, şehir dışına çıkarken de 3'üncü sıra milletvekili adayları Alaaattin Sarıbaş'ın kendisini uğurlamaya geldiğini söyledi. İl Başkanı Biçer, şunları söyledi:
      “Beni uğurlamaya gelen ve durumun bu şekilde olduğunu da bilen Alaattin Sarıtaş, ertesi gün ‘Partiyi 25 bin YTL borca soktu. Alacaklılardan bıkarak, kaçtı. Kaçarken de partideki eşyaları eskiciye sattı’ şeklinde asılsız, iftira niteliğinde açıklamalar yapmış. Bunları hayretle karşıladım. Partinin borçları toplam 8 bin 500 YTL'dir. İfade edildiği gibi kesinlikle 25 bin YTL değildir. Kaçma diye bir durumum yoktur. Nevşehir’de yeni bir iş alanına giriyorum. Artık, Nevşehirliyim. Gitme diye bir düşüncem yoktur. Alaattin Bey, asılsız ifadelerle beni ve partiyi yaralamıştır. Haberleri okuduktan sonra kendisini defalarca aradım. Ancak, telefonunu açıp, cevap vermedi. Asılsız haberlerle partiye büyük zarar verdi. Ulusal ve yerel basında parti imajımız sarsıldı.'' Ev sahibi ile ilgili sorunu da çözdüğünü ifade eden Biçer, “Kendisi ile görüştüm. Kontrat bir yıllık olduğu için 4 bin 800 YTL borç çıkarıyor ve parayı peşin istiyordu. Genel Merkez'le yaptığım görüşmeler sonucunda il binasını başka bir yere taşıma kararı aldım. Burada iki ay kaldık. Bunun karşılığında şahsi olarak bin YTL senet verdim. Anlaştık. Partinin mallarını da satmadım. Bu tamamen iftiradır. Parti eşyaları, il yönetim kurulunun bilgisi dahilinde bir depoya kaldırılmıştır. Yeni bina tutulunca oraya aktarılacaktır. GP Nevşehir İl yönetimi ve başkanı dimdik ayaktadır. Hiçbir yere kaçmamıştır'' diye konuştu.
      Alacaklılarla ilgili olarak Genel Merkez ile yaptığı son görüşme sonrasında 23 Temmuz'da Ankara'ya davet edildiğini anlatan GP İl Başkanı Murat Biçer, “Genel Merkez'e son durumu anlattım. Seçime 3 gün kaldığını, yoğun olduklarını belirttiler. 23 Temmuz'a randevu verdiler. Partinin durumu ile ilgili ayrıntılı rapor istediler. Kendilerine raporla birlikte sözlü bilgi de vereceğim. Borçları ödeyeceğiz'' dedi.
     
     KAHVEHANE SAHİBİ: PERİŞANIM
      GP'ye güvenerek kahvesini ve evini kiraya verenler ise paralarını alamadıklarını iddia etti. Seçim karargahı olarak kahvesini GP'ye kiraladığını belirten Şaban Bilgin, şunları söyledi:
      “4 bin YTL karşılığında kahvemi kiraya verdim. 1.5 aydan bu yana kahvem seçim karargahı olarak kullanılıyor. Çay, kahve, gözleme, kola hatta dondurmaları bedava verdim. İl Başkanı parayı ödeyeceklerini söyledi. Kendisine ve GP'ye güvendim. Bir hafta önce parayı istemeye gittim. Benim yanımda Genel Merkez'i aradı. Oradan ‘Milletvekili adayları ödesin’ demişler. Milletvekili adayları ise kendilerini ilgilendirmediğini söylüyorlar. Perişan hale geldim. Zararım 10 bin YTL'yi buldu. Maddi zarar yanında müşteri kaybına uğradım, insanların alaycı bakışlarını ve sözlerine maruz kaldım. Çok mağdur durumdayım. Benim gibi çok sayıda mağdur olan var. Her gün alacaklılar geliyor.''
     
     DAİRE SAHİBİ: VERDİĞİME PİŞMAN OLDUM
      Dairesini GP İl Başkanlığı olarak kiraya verdiğini belirten Metin Yıldız ise parasını alamadığı gibi yeni onarım yaptığı dairesinin perişan hale getirildiğini anlattı. GP'ye güvendiği için ailesinin karşı çıkmasına rağmen kiraladığını belirten Yıldız, “GP Nevşehir İl Başkanı Murat Biçer bana ‘6 Haziran'da bir yıllık kira bedeli olan 4 bin 800 YTL'yi vereceklerini’ söyledi. İnandım, kontrat yapıp, kiraya verdim. Günü gelince bir hafta süre istediler. Bir haftanın üzerinden bir ay geçti. En son eşyaları boşaltıp, gitmişler. Daireyi yeni onarmıştım. Her yeri mahvetmişler. Pişman oldum. Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım'' iddiasında bulundu.
      Daire sahibi Metin Yıldız'ın eşi Fatma Yıldız da geçen hafta 7 bin YTL değerinde ziynet eşyasının çalındığını ve sorumlusunun içeri girenleri kontrol etmeyen parti yöneticileri olduğunu söyledi. Fatma Yıldız, “Hayatımda hiç evim soyulmamıştı. Dış kapımız daima kapalı olurdu. ‘Eşim partiye kiraya vereceğim’ dediği zaman karşı çıktım ve ‘Gelen giden belli olmaz, huzurumuz kaçar. Ailemiz rahatsız olur’ demiştim. Ama hırsızlık olacağını hiç aklıma getirmemiştim. Aklıma gelmeyen başıma geldi. Bir hafta önce kimliğini bilemediğimiz kişi veya kişilerce yatak odamda bulunan ve oğlumun düğününde takmak için sakladığım altın ziynet eşyalarımız çalındı. Dünya başıma yıkıldı. Ayakta duramayacak hale geldim. İlaçlarla zor duruyorum. Sırf bu parti yüzünden dert sahibi oldum'' diyerek yakındı.

Milliyet



Bu haber 313 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,399 µs