En Sıcak Konular

Çanakkaleli vatandaşa 'su' uyarısı

4 Aralık 2012 14:17 tsi
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kent genelindeki kuvvetli yağışın ardından şehir şebekesinden gelen suyun çamurlu ve bulanık akmasıyla ilgili olarak konuştu.

Kurt, ''Kullanılabilir ancak içilmemeli, yemeklerde kullanılmamalı. İkinci bir duyuru yapıncaya kadar suyun tüketilmemesi lazım'' dedi.

Gökhan, makamında düzenlediği basın toplantısında, hafta sonu kent geneli ile bazı bölgelerde etkili olan kuvvetli yağıştan, başta il merkezi olmak üzere ilçelerin de olumsuz etkilendiğini anımsattı.

Yağışların ardından Atikhisar Barajı havzasına akan çamurlu suyun belediye arıtma tesisinde de bazı sıkıntılara yol açtığını anlatan Gökhan, çeşme suyunun ara ara çamurlu olarak aktığını ve konuda bazı tedbirler alınması gerektiğini bildirdi.

Gökhan, şöyle devam etti:

''Ekiplerimiz incelemelerine devam ediyor. Su daha kirli olursa kente su vermeyiz. Sudaki kirlilik kabul edilebilir değerlerin üzerinde de çıkarsa, kentin tamamında suyu keseriz. Biz yine tedbirli olalım, yağmurlar kesilecek gibi görünüyor. Yağmurlar durursa bazı maddelerde azalma olacağını var sayıyoruz. Bunu tabi kimse bilemiyor, DSİ'de bilemiyor. Bu Allah'ın bir şeyi, tabiatın yaptırımı. Bir an önce çökeltilerin dibe çöküp, suyun berrak bir hale gelmesini bekliyoruz.''

Çanakkale Belediyesi'nin içme suyunu Atikhisar Barajı'ndan temin ettiğine, barajın 52 milyon metreküp su tutma kapasitesi bulunduğuna işaret eden Gökhan, şunları kaydetti:

''DSİ yetkilileri yağışlar nedeniyle baraja bir günde 14 milyon metreküp su geldiğini söyledi. Yağışın ardından bugün itibarıyla barajımızın doluluk oranı 49 milyon metreküp seviyelerinde. Eğer bu şiddetle devam etseydi barajımız çoktan dolmuş olacaktı. Bunun ardından, DSİ yetkilileri barajın alt savaklarını açmak suretiyle suyu tahliye etmeye başladı. Yağışın ardından da Sarıçay'da su kahverengi çamurlu bir hale döndü. Aynı zamanda barajın su rengi de Sarıçay'daki hale geldi. Bu bize berrak suyun gelmemesi ve bulanık suyun arıtma tesisimizi zorlaması anlamına geliyor. Suyumuz çeşmelerden bulanık akmakta. Bu bulanıklığın insan sağlığı açısından bir sakıncası yok. İl Sağlık Müdürlüğü de suyu sürekli inceliyor. Arıtma tesisindeki mühendislerimiz de mikro biyolojik açıdan inceleme ve kontrollerini yapıyor. Sadece suyun bir süre kullanma suyu olarak kullanılması gerekiyor. Her ihtimale karşı suyun yemeklerde ve içme suyu olarak kullanılmaması lazım. Suyumuz berraklaşıncaya kadar. Banyoda, bulaşık yıkamalarda ve ev temizliklerinde suyu kullanabiliriz.''

Gökhan, bu durumun ne kadar süreceği konusunda bir süre verilemediğini belirterek, ''DSİ yetkilileri de barajın ne zaman berraklaşacağı konusunda bilgiye sahip değil. Telaş etmeye gerek yok. Çeşmelere verdiğimiz suyun insan sağlığı açısından bir sakıncası yok. Kullanılabilir ancak içilmemeli, yemeklerde kullanılmamalı. İkinci bir duyuru yapıncaya kadar suyun tüketilmemesi lazım'' diye konuştu.

AA



Bu haber 569 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,661 µs