En Sıcak Konular

Gece yarısı operasyonu!

20 Temmuz 2007 14:41 tsi
Gece yarısı operasyonu! Demokratik Sol Parti ( DSP ) li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, AK Parti'nin seçim çalışmaları ile ilgili Tepebaşı semtindeki bilboardlarını gece yarısı bir operasyonla izinsiz kestiği ortaya çıktı.

Partililer tarafından suçüstü yakalanan büyükşehir zabıta görevlileri ile bilboardların kesilmesi için sözlü emri verdiği ileri başkan danışmanlarından Oğuzhan Özen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Edinilen bilgiye göre, DSP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıtalar ile bazı görevliler, önceki gece yarısı Tepebaşı Belediyesi'ne ait bölgedeki AK Parti'ye ait seçim tanıtım bilboardlarını kaynak makineleri ile kesmeye başladı. Olayı fark eden vatandaşlar, durumu parti yöneticilerine iletti. Kısa sürede olay yerine gelen partililer, 8 adet bilboardun üzerlerinin kapatılmak yerine kökünden kesmek kaydıyla kaynak makineleriyle izinsiz bir şekilde imha edildiğini gördü. Partililer, ardından olay yerine polis ekipleri çağırarak tutanat tutturdu.

Yapılan denetlemede belediye görevlilerin bilboardları kesme yetki ve belgelerinin olmadığı ve başkan danışmanlarından Oğuzhan Özen'in sözlü emri ile işi gerçekleştirdikleri ortaya çıktı. Bunun üzerine bilboardların işletmecisi EKOL Şirketi ile mülk sahibi olan Tepebaşı Belediyesi ve AK Parti il teşkilatı, belediye ve görevlileri hakkında Yüksek Seçim Kurulu'na ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konuyla alakalı bir açıklama yapan AK Parti Eskişehir İl başkanı Murat Canözer, bu girişimin ardında DSP'li Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in AK Parti'nin şehirdeki çalışmalarını engellemek gayretinin yattığını ileri sürdü.

Söz konusu bilboardların yasal olarak bölgeye yerleştirildiğini anlatan Canözer, "Seçim sürecine girdiğimizde özellikle son 10 günlük süreç içerisinde İlçe Seçim Kurulu, Eskişehir'de gerek Büyükşehir'e gerekse alt belediyelere ait bilboardlarla ilgili tespitler yapıldı. Bu tespitler neticesinde gerekli kura işlemleri tamamlandı. Bunların partiler tarafından kullanılmasının önü açıldı" dedi.

Bilboardları kesen belediye görevlilerinin elinde yazılı bir emirlerinin olmadığını ve Büyükşehir Belediyesi'ndeki Oğuzhan Özen isimli danışmanın sözde emriyle yerine getirdiklerini kendilerini söylediğini ileri süren Canözer, "Bunlar hoş değil. Seçim çerçevesi içinde bugüne kadar her şey centilmenlik içinde yapılıyordu. Ama ne yazık ki son günlerde özellikle Büyükşehir Belediyesi bu konuda bence sınırları ve yetkililerini aştı. Hukuksuz ve tamamen kamu malına zarar verecek bir şekilde böyle bir eylemin içine girdiler. Bununla ilgili değerlendirmeyi zaten halkımız yapıyor" diye konuştu. Bu olayın çok üzücü olduğunu ve hele hele bir belediye tarafından yapılmasının daha da vahim olduğunu kaydeden Canözer, şöyle devam etti:" Böyle bir duyum alınmasaydı o gece sabaha kadar 2 ekip halinde çalışacaklar Tepebaşı bölgesindeki bütün billboardları imha edeceklerdi. Olay yerinde gerekli tespitler yapıldı. Tutanaklar tutuldu. Yasal işlem başlatıldı. Kendilerine göre fayda sağlamaya çalışıyorlar. Seçime iki gün kala yapılmak istenen şey AK Partinin kendisine yasal çerçeveler içersinde verilen tanıtımın engellenmesidir."

Konuyla ilgili CİHAN muhabirine açıklama yapan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, AK Parti'nin seçim çalışmaları ile ilgili Tepebaşı semtindeki bilbordlarının kaldırılmasının kanunsuz olmadığını ileri sürdü. Konuyla ilgili bir açıklama yapan başkan Büyükerşen, büyükşehir belediyesinin 5216 sayılı kanunun 7. maddesinin g bendinde ''meydan, bulvar ve caddelere konulacak reklam panoları ve unsurlarının konulacağı yerler ile bunların cepheleri ve yapılacak uygulamaların şekil ve ebatları dahil olmak üzere sorumluluğun büyükşehir belediyesine ait olduğu'' hükmünün yer aldığını dikkat çekti. Bu çerçevede, söz konusu bilbordların kanunsuz olarak bölgeye asıldığını iddia eden Büyükerşen, aynı zamanda bu reklam unsurlarına ilişkin gelirlerin büyükşehir belediyesi tarafından alınacağına ilişkin olarak belediye gelirleri kanununda hükümlerinde bulunduğunu kaydederek, ''Son bir yıldan bu yana bu kanuna aykırı olarak büyükşehir belediyesine ait yerlere rast gele alt kademe belediyelerince reklam panolarının konulduğu görüldü. Kendilerine geçen yılın ikinci yarısında uyarı yazıları yazılarak bunların kaldırılması istendi. Fakat seçim arefesinde yüzlerce reklam panosunun bu kanuna aykırı olarak acele dikilip AK Parti reklamlarına tahsis edildiği görüldü. Üstelik bunların bir bölümünün üzerinde de alt kademe belediyelerinin isimlerinin yazmadığı ve bazı reklam şirketlerinin korsan olarak bu yola başvurduğu tespit edildi. Gerek uyarılar gerekse izinsiz reklam unsuru olarak dikilenler büyükşehir belediyesince kaldırılmaktadır. Yasa uygulanmaktadır. Siyasi bir yanı yoktur.Her şey kanuna ve usulüne uygundur'' diye konuştu.
 
Zaman



Bu haber 213 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,284 µs