En Sıcak Konular

Baykal, CHP'yi milli takım ilan etti!

20 Temmuz 2007 14:33 tsi
Baykal, CHP'yi milli takım ilan etti!

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin bu seçimlerde milli bir maç oynayacağını belirterek, ''Merkez sağdakiler de bu seçimde bir milli maç oynanacağını söylüyor" dedi. Baykal, CHP'yi de milli takım ilan etti.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'nin bu seçimlerde milli bir maç oynayacağını belirterek, ''Merkez sağdakiler de bu seçimde bir milli maç oynanacağını söylüyor ve maçta CHP milli takımdır. 'Liberalim, demokratım, hayatımda hiç sola oy vermedim' diyenler de bu seçimlerde CHP'ye destek verecek'' dedi.

Baykal CNN TÜRK'te yayınlanan Ankara Kulisi programında Fikret Bila ile Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı.
 
Kültürel ayrıştırma:
Deniz Baykal, "Toplumun derinliklere kadar sızan bir çatışmanın harekete geçirilmeye çalışıldığını görüyoruz. Cumhurbaşkanı meydanlarda yuhalanıyor. Biz devlete, cumhurbaşkanına saygı göstererek yetiştirilmişiz. Ama meydan mitinginde fütursuzca cumhurbaşkanı yuhalanıyor" şeklinde konuştu.

CHP lideri, Türkiye'de kültürel ayrışmaların topluma dayatılmaya çalışıldığını belirterek, "Bu çok tehlikeli. Bu gelişme bu seçimde ya durdurulacak ya da daha derinleştirilecek. Merkez sağdaki tedirginliğin ve bize destek vermelerinin karşısında da bu var" açıklamasında bulundu.
 
Anketler:
Baykal, son kamoyu yoklamalarında AKP'nin yüzde 40'ın üzerinde, CHP'nin ise yüzde 20'nin altında oy alacağının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:
 
"Yani bunları konuşmak istemiyorum. Bu anketlerle bizim hep başımız dertte. Anket firmalarıyla da yakın ilişkimiz yoktur, sipariş vermeyiz, yaptırmayız.. Geçmiş uygulamaları biliriz. Bu kendine göre bir dünya. İki gün sonra gerçekler ortaya çıkacak."
 
CHP'nin seçim kampanyası:
Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin reklamlarına tepkili olduğunun sorulması üzerine, "Demek ki CHP'nin seçim kampanyasında dile getirdiği görüşler etkili olmuş. Etkili ve başarılı bir kampanya yürüttüğümüz belli oluyor Başbakan'ın tepkilerinden. Tüm söylemlerini bizim üzerimize bina ediyor" dedi.
 
"Bizim hem reklam kampanyamızın, hem miting söylemlerimizin Başbakan'ı rahatsız ettiği görülüyor" diyen Baykal, "Zaten benim amacım bu. İktidarın yanlışlarını ortaya koyacağız, bunu da yapıyoruz. Tepki vermeseydi kampanyamızın etkili olmadığı ortaya çıkardı, o da bizi üzerdi. Bizim söylediklerimizin tümü belgelidir ve çok sağlam dayanakları vardır" ifadesini kullandı.
 
Erdoğan'ın oğlunun gemisi:
Erdoğan'ın oğluna gemi almasını da eleştiren CHP lideri, "Oğlunun gemisine mazotu ÖTV'li mi, ÖTV'siz mi veriyorsun? ÖTV'siz veriyor işte" diye sordu.
 
Baykal, "Ben çiftçiye mazotu ÖTV'siz vermek istiyorum, buna karşı çıkıyor başbakan. Bende buna cevaben 'sen oğlunun gemiciğine mazotu ÖTV'li mi, ÖTV'siz mi veriyorsun diye soruyorum'. Gemiciğin boyu 96 metre, eni 15 metre. Yani 200 TIR yükünü taşıyabilecek bir gemicikmiş bu" dedi.
 
Erdoğan'ın oğlunun gemiyi nasıl ödediğini de soran Baykal, "Erdoğan, oğlum yaptığı işle borcunu ödeyecek diyor. İş yapma güvencesini nereden bulacak? Başbakan'ın gemisi tabi hiçbir sıkıntıyla karşılaşmaz. Banka krediyi ne karşılığı vermiş?" diye sordu.
 
Baykal, Erdoğan'ın açıklamalarını eleştirerek, "Bunların hepsi malesef saygın, inandırıcı açıklamalar değil. Gemicik diyor koca tekneye. Günün birinde dokunulmazlıklar kalkarsa o zaman gerçekleri öğreniriz" ifadesini kullandı.
 
Deniz Baykal, sözlerine, "Biz gerçekdışı iddiayı söylemiyoruz. Bu çocuk birkaç yıl önce burslu okuyan çocuk değil mi? Bu çocuğun yurtdışında evi var mı yok mu?" diye devam etti.
 
Terör:
Erdoğan'ın "Sınır ötesi operasyon seçim sonrası yapılabilir" şeklindeki açıklamasını da değerlendiren CHP lideri, "Erdoğan'ın şu sırada yaptığı açıklamaların inandırıcı, etkili bir değerlendirmeyi yansıttığı kanısında değilim. Seçim propagandasına dayalı açıklamalar bunlar" dedi.
 
Baykal, "Asıl, sorunun yönetilmesi lazım. Terör sorununun Irak bağlantısıyla ilgili ideal bir çıkıkş yolunun bulunması gerekli. Bunun için öncelikle kararlıkla davranılması ve bunu ABD, Irak ve Kuzey Irak yetkililerine inandırıcı şekilde gösterilmesi lazım. Ben bunun çok işleyebileceği inancındayım. 'Türkiye'yi tutamayız' diye düşünmeye başlamaları lazım" ifadesini kullandı.

CnnTürk



Bu haber 191 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,955 µs