En Sıcak Konular

Samsunspor kapanıyor

20 Temmuz 2007 14:11 tsi
Samsunspor yönetimi, şehrin ilgisizliği nedeniyle aradığı maddi desteği bulamayınca kulübe kilit vurmayı kararlaştırdı.

Başkan Temel Camadan, bugün saat 16.00'ya kadar gerekli maddi desteği bulamadıkları takdirde, kulübün kapısına kilit vurup anahtarı Emniyet Müdürlüğü Dernekler Masasına teslim edeceklerini dile getirdi.

Türk Telekom Lig A'da bir süredir ekonomik kriz ile boğuşan Samsunspor'da alınan şok karar herkesi şaşırttı. 1965 yılında kurulan ve Türk futboluna verdiği hizmetlerle adından sıkca söz ettiren Kırmızı-Beyazlı takımın ekonomik krizi aşamaması yönetimin de elini kolunu bağladı. Hasan Şengün, Tanju Çolak, Ertuğrul Sağlam, Serkan Aykut ve Cenk İşler gibi bir çok yıldız futbolcuyu Türk futboluna armağan eden Samsunspor bugün parasızlık nedeniyle iflasın eşiğine geldi. Yaklaşık 25 milyon YTL'yi bulan borç nedeniyle zor anlar yaşayan ve İsmail Uyanık'ın da başkanlığı bırakmasıyla her geçen gün eriyip Lig A'ya kadar düşen Samsunspor'da yönetim kurulu dün aldığı bir karar ile herkesi şaşırttı.

Hafta başında Vali Hasan Basri Güzeloğlu ile bir görüşme yapan Samsunspor Başkan Vekili Temel Camadan, her türlü desteğin verileceğine dair söz aldığını ancak verilen vaadlerin yerine getirilmediğini söyleyerek, "Bugün saat 16.00'ya kadar verilen sözler yerine getirilmezse kulübün kapısına kilit vurup anahtarları dernekler masasına teslim edeceğiz. Sayın valimizle yaptığımız görüşmeye istifa dilekçelerimiz cebimizde gitmiştik. Bir takım sözler verildi. Ama şuana kadar somut bir adım atılmadı. Acil olarak iç ve dış transferi tamamlamamız için 2 milyon YTL'ye ihtiyacımız var. İlk aşamada bu paranın bulunması gerekli. Bu desteği bulamadığımızda istifa edip anahtarları teslim edeceğiz" diye konuştu.

Şuanda sürekli toplantı halinde olduklarını ve arayışlarının son ana kadar devam ettiğini söyleyen Temel Camadan, bu durumun çok acı verdiğini dile getirdi. Samsunspor'un içinde bulunduğu durumdan kurtulması için tüm şehrin güç birliği yapması gerektiğini söyleyen Camadan, "Artık bu saatten sonra vaad değil icraat bekliyoruz. Herkesi Samsunspor'a destek olmaya çağırıyoruz" dedi. Kulübe katkı sağlamak amacıyla şehrin değişik yerlerine yardım kumbaraları koyduklarını ancak bunlara gerekli ilginin gösterilmediğini söyleyen Camadan, maalesef yapılan kampanyalardan gerekli desteği bulamadıklarını ifade etti.

"Güneş yeniden doğacak" başlığı ile yapılan kampanyada Samsun halkı kumbaralara gerekli desteği göstermedi. Madeni paralarla doldurulan kumbaralardan Samsunspor'un ihtiyaçları karşılanamadı. Kulübün içinde bulunduğu kritik durum camiayı endişeye sevk ediyor. Adanaspor ve Göztepe'nin yaşadığı kapanma noktasına kadar gelen Samsunspor içinde bulunduğu durumdan kurtulup eski günlerine dönmenin yollarını arıyor.


sporx
 



Bu haber 385 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,971 µs