En Sıcak Konular

Miting rekoru kime ait?

20 Temmuz 2007 13:49 tsi
Miting rekoru kime ait? Gece gündüz demeden yollara düşen siyasi parti liderleri 1,5 aydır mitingten mitinge koşuyor. Ama bu yollarda koşan ve rekoru kıran bir isim var. İşte miting rekorunun sahibi lider:


Liderler yaklaşık 1.5 aydır il il dolaşırken, seçim öncesi miting rekorunu ise “devletin olanakları ile seçim kampanyası” yürütmekle eleştirilen Başbakan Erdoğan kırdı.

Seçim startını Siirt'ten veren Erdoğan, 19 Temmuz itibariyle 54 ilde miting yaparken, Erdoğan'ı 31 ille Baykal izledi. Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan 22 ilde, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar 21 ilde miting yaptı. 22 Temmuz öncesi en az miting yapan lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan ise miting yerine bölge toplantıları yaptı.

ERDOĞAN 54 İLDE MİTİNG YAPTI

Genel seçimlere iki gün kala siyasi partiler arasındaki yarış devam ederken, liderlerin miting maratonunda ilk sırada AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor. Miting programını, “vefa göstererek” 15 Haziran'da Siirt'ten başlatan Başbakan Erdoğan'ın gerçekleştirdiği miting sayısı 19 Temmuz itibariyle 54'e ulaştı.

Anadolu'nun büyük bölümünü dolaşan Başbakan, Siirt'le başlattığı miting programını, Muş, Bingöl, Şanlıurfa, Ağrı, Iğdır, Batman, Erzincan, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Yozgat, Çorum, Niğde, Aksaray, Adana, Zonguldak, Samsun, Bolu, Düzce, Trabzon, Giresun, Tokat, Karabük, Aydın, Balıkesir, Burdur, Mersin, Kütahya, Kastamonu, Afyon, Eskişehir ile sürdürdü. AKP'nin Kayseri çıkarması ise Başbakan Erdoğan, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül ve Meclis Başkanı Bülent Arınç'ın birlikte katıldığı miting oldu. Erdoğan bu illerin yanı sıra Antalya, İzmir, Uşak, Denizli, Muğla, Manisa, Çanakkale, Bursa, Sakarya, Ankara, Kocaeli, İstanbul, Edirne, Tekirdağ, Isparta, Konya, Gaziantep, Kahramanmaraş, Bayburt ve Gümüşhane'de de miting yaptı.

BAYKAL SONRADAN AÇILDI

Seçim startını 26 Mayıs'ta Mersin'den veren CHP lideri Deniz Baykal ise miting programını Temmuz ayının ikinci haftasından itibaren yoğunlaştırdı. Baykal, Mersin'le başlayan maratonunu Hatay, Tokat, Adıyaman, Antalya, İzmir, Sivas, Malatya, Nevşehir, Keşan, Yalova, Muğla, Denizli, Kırıkkale, Kırşehir, Amasya, Çorum, Artvin, Tunceli, Elazığ, Kahramanmaraş, Gaziantep, Iğdır, Erzurum, Trabzon, Bolu, Bursa, Giresun, Antalya, Sakarya, Eskişehir mitingleriyle sürdürdü. Baykal 31 ilde miting yaptı.

KUTAN 22 İLDE, AĞAR 21 İLDE SEÇMENLE BULUŞTU

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan ve milli görüş hareketinin lideri Necmettin Erbakan da meydanlarda seçmenle buluştu. 22 Haziran'da Kocaeli Gebze'de miting maratonunu başlatan Kutan, kimi illerde seçmene Erbakan ile birlikte seslendi. Kutan, Gebze'nin yanı sıra Antalya, Adana, Osmaniye, Hatay, Diyarbakır, Şanlıurfa, Balıkesir, Trabzon, Çorum, Amasya, İzmir, Malatya, Tokat, İstanbul, Bursa, Sivas, Elazığ, Düzce, Eskişehir, Kırıkkale ve Zonguldak olmak üzere toplam 22 ilde miting yaptı.

Seçim startını Adnan Menderes'in memleketi Aydın'dan veren Ağar, Aydın'ın yanı sıra, Antalya, Niğde, Tekirdağ, Şanlıurfa, Afyon, Amasya, Mardin, Eskişehir, Manisa, Bursa, Trabzon, İzmir, Adana, Kütahya, Kırıkkale, Samsun, Ordu, Denizli, Balıkesir ve Konya'da seçmenin karşısına çıktı. 19 Temmuz itibariyle 21 ilde miting gerçekleştiren Ağar son mitingini ise seçim bölgesi Elazığ'da gerçekleştirecek.

BAHÇELİ 19 İLDE SEÇMENLE BULUŞTU

Miting maratonunu 9 Haziran'da Adana'dan başlatan MHP lideri Devlet Bahçeli ise Adana'nın yanı sıra İzmir, Manisa, Konya, Trabzon, Bursa, Erzurum, Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Afyon, Mersin, Antalya, Gaziantep, İskenderun, Osmaniye, Sivas ve Tokat'ta halkın karşısına çıktı. Toplam 19 ilde miting yapan Bahçeli, son mitingini ise 21 Temmuz'da İstanbul'da gerçekleştirecek.

UZAN BÖLGE TOPLANTILARI YAPTI

Genç Parti lideri Cem Uzan ise 12 Haziran'da İstanbul'daki aday tanıtım toplantısı ile seçim çalışmalarına başladı. Miting düzenlemek yerine seçim gezilerinde halkla selamlaşmayı tercih eden Uzan, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Denizli, İzmir, Bursa, Adana, Mersin gibi illerde seçim turları gerçekleştirdi. 



Bu haber 351 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs