En Sıcak Konular

Baykal DSP güvercini uçurdu

20 Temmuz 2007 13:53 tsi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Eskişehir'e gelerek partisince düzenlenen mitinge katıldı.

Baykal DSP güvercini uçurdu

Tarihi Odunpazarı Meydanı'nda düzenlenen mitinge Baykal'ın yanı sıra Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkanı Zeki Sezer, Hür Parti Genel Başkanı Yaşar Okuyan, DSP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir milletvekili adayları da katıldı.

Baykal miting sırasında Sezer ve Büyükerşen'i överek ''Sizlerle işbirliği yapmaktan gurur duyuyorum'' dedi. DSP Genel Başkanı Sezer, Baykal'ın kendisini kürsüye çağırması üzerine kürsüye gelerek kısa bir konuşma yaptı. Sezer'in konuşmasının ardından, Baykal ile Sezer el ele tutuşarak partilileri selamlayarak güvercin uçurdu. Daha sonra CHP lideri Baykal partililere hitap etti.

Baykal, konuşması sırasında sık sık Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ve AK Parti Eskişehir 1. sıra milletvekili adayı Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'a yüklendi. AK Parti hükümeti döneminde Türkiye'nin yolsuzluklar ülkesi haline geldiğini iddia eden Baykal, ''Bu yolsuzlukların başındakilerden biri de Unakıtan. O da buradan aday. Bütün Türkiye'nin hakkı şimdi sizin üstünüzde. Tüm Türkiye size bakıyor. Topu Fethi'nin yaptığı gibi çataldan koyuvereceksiniz. Sakın ola ki auta atmayın. Oğlu mısır ithal etsin diye pancar çiftçisini bitiren ve maliye kadrosunu seferber ederek esnafa darbe vuran Unakıtan'ı sandığa gömün" şeklinde konuştu. Türkiye'de birçok ilin 'Keşke Unakıtan bizde aday olsaydı da onun cezasını biz verseydik' şeklinde düşündüğünü öne süren Baykal, "TÜPRAŞ'ın hisselerinin İsrailli işadamı Ofer'e satılmasını sağlayarak, hazineyi zarara uğratan bu kişiyi Eskişehir halkı cezalandıracaktır. Devir döner, devran döner, keser döner sap döner. İşte o gün geldi. 22 Temmuz'da tüm Türkiye'nin gözü Eskişehir'de" dedi.

AK Parti iktidarının ''Eve Dönüş'' Yasası'nı çıkartarak Türkiye'deki terörü hortlattığını savunan Baykal şöyle devam etti; ''Talabani kimin iktidarını ister? AKP. Barzani kimin iktidar olmasını ister? Kıbrıs Rum Kesimi Meclis Başkanı kimin iktidar olmasını ister? AKP. Eskişehir kimin iktidar olmasını ister? Tabi ki Cumhuriyet Halk Partisi "

 
samanyolu haber



Bu haber 266 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,872 µs