En Sıcak Konular

Filistin'in parasına el koydu

3 Aralık 2012 08:04 tsi
Filistin'in parasına el koydu Filistin'in BM adımına yeni yerleşim yeri inşaatı ile karşılık veren İsrail, şimdi de, Ramallah yönetimine transfer edilmesi gereken vergi gelirlerini alıkoyma kararı aldı.

İsrail'in, Filistin'in BM'de 'gözlemci devlet' statüsü kazanmasına ilk yanıtı, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimcilere 3 bin ek konut inşaatı izni olmuştu.

İkinci adım da, İsrail Bakanlar Kurulu'nun haftalık toplantısında ortaya çıktı.

İsrail Kanal 7 televizyonunun haberine göre, Filistin Yönetimi'ne transfer edilmesi gereken vergi gelirlerini alıkoyma kararı alındı.

Toplantının açılışında konuşan Maliye Bakanı Yuval Steinitz, Filistin'in BM'ye yaptığı başvuruyu tek taraflı atılmış bir adım olarak niteledi.

Buna karşılık olarak Ramallah yönetimine transfer edilecek vergi gelirlerinin dondurulduğunu açıklayan Steinitz, alıkonulan gelirlerin Filistin Yönetimi'nin borçlarına mahsup edileceğini de söyledi.

Filistin'in BM'ye 'üye olmayan gözlemci devlet statüsü' kazanmak için yaptığı başvuru, geçtiğimiz perşembe günü BM Genel Kurulu'nda oylamaya sunulmuş, 138 ülke, 'evet', 9 ülke 'hayır' oyu kullanırken, 41 ülke de çekimser kalmıştı.

İSRAİL AJANLARINA AF

Öte yandan Gazze'deki Filistin Hükümeti, Gazze'de İsrail hesabına casusluk yapan ajanlar için af kapısının açıldığını bildirdi.

İçişleri Bakanı Fethi Hammad, ''Gazze'deki İsrail ajanları için af kapısını tekrar açıyoruz. Kendileri teslim olarak bilgilerini paylaşan ajanları ve ailelerini deşifre etmeyeceğiz, Filistin direnişine katılmalarını sağlayacağız'' dedi.

İçişleri Bakanı Hammad, ''Af kapısı kapandıktan sonra İsrail ajanı olduklarına dair delil bulunan ve ajan olduğu tespit edilen kişilere yargı kararını uygularız. Af kararı, MOSSAD'ın Filistin halkına karşı kullanacağı yolları kapatmak içindir. Bakanlığımız iç güvenliğimizi sağlamak için çalışıyor'' diye konuştu.

ntvmsnbc

Bu haber 664 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,366 µs