En Sıcak Konular

Kılıçdaroğlu: Bir yaptırımı yoktur

30 Kasım 2012 22:32 tsi
Kılıçdaroğlu, DDK'nın 12 Eylül döneminde kurulmuş bir yapı ve raporlarının sadece istişare niteliğinde olduğunu ifade ederek, ''Bir yaptırımı yoktur. Gereksiz bir yapıdır'' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, SKYTÜRK 360 televizyonunda katıldığı programda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Madımak olayının araştırılması için Devlet Denetleme Kurulu'nu (DDK) görevlendirmesine ilişkin bir soru üzerine Kılıçdaroğlu, bu konuda daha önce, Sivas Platformu'nun kendisini ziyaret ettiğini, olaylarının bağımsız bir kurul tarafından incelenmesini istediklerini ve konuyu Cumhurbaşkanı'na ilettiklerini söylediklerini belirtti.

DDK'nın 12 Eylül döneminde kurulmuş bir yapı ve raporlarının sadece istişare niteliğinde olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Bir yaptırımı yoktur. Gereksiz bir yapıdır. Tümüyle yeni anayasal süreç içerisinde dikkate alınmaması gereken bir kuruldur'' diye konuştu.

''Herkes 'doğru değildir' diyor, eğri devam ediyor''

Cumhurbaşkanı'nın, milletvekillerinin uzun tutukluluk sürelerinin demokrasiyle bağdaşmadığı yönünde açıklamaları olduğunu, ayrıca çoğu kesimin demokrasi konusundaki kaygılarını da dile getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Ama bunlar da dikkate alınmadı. Şöyle bir algı oluştu, 'Hükümetle, Cumhurbaşkanı arasında en azından demokrasi ve hukuk açısından ciddi görüş ayrılıkları var.' Bunu hepimiz görüyoruz zaten. Görmemek de mümkün değil. Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturan bir kişinin, sağduyunun sesi olması gerekir. Üstlendiği rolün de bu olması gerekir. Eğer demokrasinin kalitesi açısından, hukukun kalitesi açısından bir sorun varsa, bu sorunu dile getirmek sadece anamuhalefet partisinin değil, bu ülkede eğer Cumhurbaşkanı tarafsız konumda ise Sayın Cumhurbaşkanı'nın da dile getirmesi gerekir. Bu misyonu yapıyor mu? Kısmen yerine getiriyor bana göre, tamamen değil. Keşke daha açık, daha net ifadelerle dile getirdiği sorunlara çözüm getirebilse. Sayın Cumhurbaşkanı milletvekillerinin tutukluluk sürelerini, tutuklu yargılanmalarının da doğru olmadığını söylüyor, Meclis Başkanı da bunu söylüyor, HSYK'nın birinci başkanı da yanlış hatırlamıyorsam, onun böyle bir açıklaması olmuştu. İyi de herkes 'doğru değildir' diyor ama eğri devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu konuda çok daha net bir tavır takınması lazım ve hükümete bu ayıptan Türkiye'yi kurtarın demesi lazım.''

aa


Bu haber 777 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,567 µs