En Sıcak Konular

Onur Öymen'in oğlunu Şeyh'le buluşturan kim?

20 Temmuz 2007 11:46 tsi
Onur Öymen'in oğlunu Şeyh'le buluşturan kim? Onur Öymen yalanlasada oğlu Dubai Şeyhi ile Rixos'da buluşmuş.. Peki Maktum'la Burak Öymen'in buluşmasını sağlayan kimdi?

Onur Öymen'in oğlunun CEO'luğunu yaptığı şirketle Dubai Şeyhi Maktum arasındaki görüşme 14 Haziran'da Bodrum Rixos'ta gerçekleşti. Maktum projeyle bizzat ilgilendi ve bütün işlerini yarıda keserek bir günlüğüne Bodrum'a geldi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen'in 35 yaşındaki oğlu Burak Öymen'in ortağı olduğu Kazakistan kökenli Capital Partners şirketi, Bodrum'da 4 milyon 812 bin metrekarelik orman arazisine, 3 bin villa, 2 büyük otel ve golf sahalarının bulunduğu dev tesisler yapma hazırlığındayken, ortaklık için Dubai şeyhi Maktum'la Bodrum'da görüştü. Maktum, Türkiye'de temsilcisi bulunmasına rağmen projeyle özel olarak ilgilendi. Bütün işlerini yarıda keserek Boeing 747 SP tipi özel uçakla 14 Haziran'da Bodrum'a gelen Maktum'un yanında 25 kişilik grup vardı. Milas Bodrum Havalimanı'na inen uçaktan ayrılan grup, doğruca Bodrum'daki Rixos Otel'e gitti.

BULUŞTURAN İSİM DE NETLEŞTİ

Maktum'un Rixos Otel'de Türk işadamlarıyla görüştüğü haberleri neredeyse tüm gazetelerde yer aldı. Maktum'un ortaklığına talip olduğu arazi ve proje de bu gazetelerde yer alırken, CHP'li Onur Öymen'in oğlu Burak Öymen hiç gündeme gelmedi. Maktum'la Burak Öymen'in arasındaki bağlantıyı Rixos Otelleri'nin sahibi Fettah Tamince sağladı. Tamince aracılığıyla Rixos'ta Maktum'la buluşturulan şirket yetkilileri şeyhe araziyi gösterdi. Maktum'un görmeye geldiği Kazakistan kökenli Capital Partners'ın Milas'taki 4 milyon 817 bin metrekarelik arazisine 3 milyar dolarlık bir yatırım yapılması sözkonusu. Bodrum'da 14 koyun bulunduğu araziyi satın alan Capital Partners'ın ortağı ve CEO'su ise Burak Öymen. Maktum'un ziyareti sırasında otelin plajında bile gazeteciler dışarıdan görüntü alabilir gerekçesiyle geniş güvenlik önlemleri alınmıştı.

OLAĞANÜSTÜ GÜVENLİK

Bölgeyi korumak amacıyla belirli yerlere kulübeler yapan Capital Partners şirketine bağlı 22 güvenlik görevlisi, sahil şeridi dahil araziye kimseyi sokmuyor. Girişler açılır kapanır kapıdan yapılıyor. Projenin uygulanacağı orman arazisinde ağaç söküm işlemlerine başlandı. Firmanın, özel orman dahi olsa ormanlık alanlarda yüzde 6 yapılanma iznini bile gözetmediği görülüyor.

Yazılanlar doğru mu oğlum?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, oğlu Burak Öymen'in, “Bodrum'da davası süren 14 koylu dev arazi için Dubai Şeyhi Maktum'la görüşmekte olduğu” yönündeki iddialarla ilgili, “Oğlum 'Şeyhi hiç tanımıyorum' diyor, tamamen yalan bir haber” dedi. Açıklama yaptığı sırada cep telefonu çalınca oğlunun aradığını söyle-yerek konuşmasına ara veren Öymen,“Bütün Türkiye senden bahsediyor, telefonlarım susmuyor” diyerek haberde yer alan iddiaları oğluna aktardı. Öymen, “Şeyhe de teklifte bulunmuşsun, Dubai Şeyhi Maktum'la 14 Haziran'da görüşmüşsün, Bodrum'da 3 milyar dolarlık proje yapacak-mışsınız. Şeyhi tanır mısın?” diye sorduğu oğlunun konuşmasının ardından, “Oğlum 'Şeyhi hiç tanımam' diyor, tamamen yalan bir haber” dedi.

Bizimle ilgili dava açılmadı

Capital Partners'ın alt şirketi Bodrum A.Ş, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ile aralarında herhangi bir dava bulunmadığını ifade etti. Avukat Mutlu Şimayli tarafından yapılan açıklamada "Müvekkilimin söz konusu araziyi edinimi esnasında herhangi bir yargısal süreç gerçekleşmemiş olup, müvekkilim araziyi 3. kişilerden haricen ve bedelini ödemek suretiyle her türlü takyidattan ari olarak satın almıştır. Yine aynı şekilde arazi müvekkilim tarafından 1995 yılında değil, 2005 tarihinde satın alınmıştır. Arazi üzerinde 14 koy değil 7 koy bulunmaktadır " denildi. Capital Partners'ın satın aldığı arazi ve üzerinde yapacağı tesislerle ilgili bilgiler, 14 koy olduğu da dahil daha önce birçok gazetede yer almıştı. Haberler tekzip edilmemişti.

Yeni Şafak



Bu haber 8,277 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,671 µs