En Sıcak Konular

İsmailağa cemaatine seçim tuzağı

20 Temmuz 2007 11:46 tsi
İsmailağa cemaatine seçim tuzağı  
Çeşitli vaatlerle halkın karşısına çıkan siyasi partiler, oylarını artırmak amacıyla akla gelmedik yöntemler deniyor. Bunun son örneği ise Fatih'te yaşandı. İsmailağa cemaatinin önde gelen isimleri bir partiyi destekleme kararı alınca bakın neler oldu...

İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Zekeriya Yücedal'ın telefonunu gizlice kendi telefonuna yönlendiren Saadet Partili bir kişinin arayanlara, "Cemaat olarak Saadet Partisi'ni destekliyoruz" dediği ortaya çıktı. 
 
Milliyet'in haberine göre, Nakşibendi tarikatının İstanbul Çarşamba'da gelişen kolu olan İsmailağa cemaatinin seçimlerde AKP'yi destekleme kararı alması, iki partiyi karşı karşıya getirdi.

Saadet Partili bir kişinin, cemaatin önde gelen isimlerinden Zekeriya Yücedal'ın telefonunu gizlice kendi telefonuna yönlendirerek arayan kişilere, "Cemaat olarak Saadet Partisi'ni destekliyoruz" dediği ortaya çıktı. Durumu fark eden Yücedal savcılığa başvurarak şikâyetçi oldu.

Cemaatin önde gelen isimleri bu seçimlerde AKP'nin desteklenmesine karar verdiler. Soranlara cemaatin AKP'ye meyilli olduğu söylendi. Danışılan isimlerden biri de İsmailağa Cemaati'nin önde gelenlerinden Zekeriya Yücedal oldu. Ancak son günlerde Yücedal'ın "0 538 209 ..." numaralı telefonu çalmamaya başladı. Çevresindekilerin "Senin telefonuna başkası çıkıyor" diyerek uyardığı Yücedal, geçen salı günü kendi telefonunu aradığında karşısına tanımadığı bir kişi çıktı.

Zekeriya Yücedal'a kendisini "Zekeriya Yücedal" olarak tanıtan bu kişi, "seçimlerde cemaat olarak AKP'yi desteklemekten vazgeçtiklerini, oyların Saadet Partisi'ne verilmesini" istedi. Yücedal bunun üzerine Fatih Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak telefonunu gizlice başkasına yönlendirenlerden şikâyetçi oldu.

Olayı anlatan Yücedal, cemaatin seçim konularıyla ilgili olarak kendisine görev verdiğini belirterek şöyle konuştu:

"Telefonla beni arayanlar hangi partiye oy vereceklerini sorduklarında cemaatin AKP'ye oy vereceğini söylüyorum. Cemaat bu yönde karar aldı. Ancak kim olduğunu isim olarak tespit ettiğimiz bir kişi kimlik bilgilerimi kullanarak cep telefonu hattımı kendi numarasına yönlendirmiş. Kime oy vereceğini danışmak için bizi arayanlara Saadet Partisi'ne oy verilmesi kararı aldıklarını ifade ederek bize yakın insanları Saadet Partisi'ne yönlendirmiş. Olayı sesimi tanıyan yakınlarımdan öğrendim. Bana 'Hocam seni aradık, ancak tanımadığımız biri telefona çıkarak Saadet Partisi'ne oy verin diye konuştu' dediler."

Yaptıkları çalışmalar sonrası yönlendirmeyi yapan kişiyi tespit edip yetkililere bildirdiklerini kaydeden Yücedal, "Adı Eren olan bu kişinin yaklaşık 150 kişiyle konuştuğunu tahmin ediyoruz. Kim çıkarsa çıksın şikâyetçiyiz. İsmimi kullandıkları için cemaatteki kişiler içinde de zor durumda kaldım" dedi.

 
zaman



Bu haber 470 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,742 µs