En Sıcak Konular

Srebrenitsa'daki seçim sonuçları onaylandı

29 Kasım 2012 13:16 tsi
Bosna-Hersek Merkez Seçim Komisyonu, Srebrenitsa'daki yerel seçim sonuçlarını onayladı. Böylce Boşnak partilerin ortak adayı Çamil Durakoviç, resmen Srebrenitsa'nın yeni belediye başkanı oldu.

Merkez Seçim Komisyonu, ülkede 7 Ekim'de yapılan ancak Sırpların itirazları nedeniyle açıklanmayan Srebrenitsa seçimine ilişkin kararını verdi.

Sırp partilerden oluşan koalisyonun ve başkanlığını Bosnalı Sırplar'ın lideri Mlorad Dodik'in Bağımsız Sosyal Demokratlar Birliği'nin (SNSD) Srebrenitsa'daki seçim sonuçlarının geçersiz sayılmasına yönelik itirazlarını temelsiz bulan Komisyon, seçimin yenilenmesi talebini de reddetti.

Komisyonun kararının ardından AA muhabirine konuşan Srebrenitsa'nın yeni Belediye Başkanı Çamil Durakoviç, "Bu karar, hukuk devletinin zaferidir. Bu karar daha erken de alınabilirdi, çünkü gerçekler ve kanun oldukça açık. Ancak Srebrenitsa siyasi pazarlık aracı yapılmak istendi" dedi.

Seçim sonucunun onaylanması dolayısıyla mutlu olduğunu ifade eden Durakoviç, kendisine belediye başkanlığı yetkisi verildiğini, ilgili bütün tarafları toplayıp Srebrenitsa Belediye Meclisi'nde en istikrarlı çoğunluğu sağlamayı deneyeceğini söyledi.

Srebrenitsa'nın yeniden pazarlık konusu yapılmaması için birlikte çalışacaklarını ifade eden Durakoviç, "Srebrenitsa için etnik kimlikleri bir tarafa bırakıp bir olmalıyız. Ancak o zaman Saraybosna'nın ve Banya Luka'nın kapısını çalabilir ve onların Srebrenitsa'ya yaklaşımlarını değiştirebiliriz. Çünkü burada zor şartlar altında yaşanıyor ve bu zor şartlar etnik kimlik ayırt etmiyor" diye konuştu.

Bosna-Hersek'te yerel seçimler 7 Ekim'de yapılmış, Srebrenitsa sonuçları Sırplar'ın itirazları nedeniyle açıklanmamıştı.

aa

Bu haber 693 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,394 µs